- Vi tenkte mest på å ha det gøy

Opptur til tross for tap mot Russland.

(Dagbladet.no): Håndball-VM: Norge-Russland 22-26.

Norge spilte en strålende første omgang mot VM-favorittene Russland i dag. Først et halvt minutt før pause kom Russland i ledelsen første gang, 11-12.

Ti minutter ut i første omgang ledet Norge 16-14, men så begynte det å tære på kreftene.

Russland var oppe i seksmålsledelse, men to norske mål i sluttminuttet sørget for at det ble firemålstap. Et hederlig resultat mot et meget sterkt hjemmelag.

- Vi tenkte mest på å ha det gøy og å gi litt f... utpå der, sier Kari Mette Johansen til TV 2.

Det ga en opptur etter den skuffende uavgjort-kampen mot Nederland i går kveld, som definitivt slukket  Norges håp om en plass i semifinaleni VM.

- Vi fikk større fart på beina i forsvar. Det var bedre enn i går, sier Marit Breivik til TV 2.

Norge raknet i en periode midt i andre omgang der de spilte i undertall nesten sammenhengende fire ganger to minutter. Den perioden vant Russland 7-1.

ÆREN Å SPILLE FOR: - Vi må bruke de kampene som er igjen til å vise at vi kan så mye bedre enn dette, sa Marianne Rokne etter 30-30 mot Nederland i går. Mot Russland i kveld kommer første anledning. Foto: Scanpix
ÆREN Å SPILLE FOR: - Vi må bruke de kampene som er igjen til å vise at vi kan så mye bedre enn dette, sa Marianne Rokne etter 30-30 mot Nederland i går. Mot Russland i kveld kommer første anledning. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi inviterer Russland inn i kampen fordi vi ikke orker. Det sier noe om bredden i stallen vår, og også noe om timingen og rytmen i spillet, mener Breivik.

I kveld handlet det om plassering, men aller mest om æren. Den ble gjenopprettet gjennom en og en halv omgang der hjemmefavorittene i VM fikk tøff motstand av tente, norske spillere.

At det ikke holdt helt inn, viser både at Norge savner sine skadde stjernespillere, og at Russland har et voldsomt sterkt mannskap.