Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi tenkte umiddelbart at dommeren var korrupt

Glimt-keeper var aldri i tvil om at kampen var fikset.

FIKK MISTANKE: Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak sier dommeren oppførte seg merkelig og mener han nærmest konstruerte straffespark på egenhånd. Her er han i aksjon i en annen kamp mot Liechtenstein Foto:   EPA/VALDA KALNINA LATVIA
FIKK MISTANKE: Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak sier dommeren oppførte seg merkelig og mener han nærmest konstruerte straffespark på egenhånd. Her er han i aksjon i en annen kamp mot Liechtenstein Foto: EPA/VALDA KALNINA LATVIA Vis mer

(Dagbladet): Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak spilte de første 45 minuttene av skandalekampen mellom Estland og Bulgaria den 9. februar.

Han er ikke det minste overrasket når Dagbladet ringer og forteller at FIFA nå har åpnet disiplinærsak mot den ungarske dommertrioen under mistanke om kampfiksing.

- Nei, etter kampen tenkte vi umiddelbart at dommeren var korrupt. Det var en merkelig kamp, sier han.

Nektet å oppgi navn
I kamprapporten fra det estiske fotballforbundet er Krisztian Selmeczi oppgitt som hoveddommer, og Kolos Lengye som den ene av assistentdommerne. Dommersjefen i Ungarn har imidlertid uttalt at det var sistnevnte som ledet oppgjøret.

Uansett ble det dømt fire straffer: To til hvert lag, og to i hver omgang.

- Noen av straffesparkene var dårlige avgjørelser. Jeg spilte 1. omgang, og jeg kunne ikke se at noe galt skjedde da Bulgaria fikk straffe. Det virket som om dommeren konstruerte straffen. Etter kampen oppførte han seg merkelig. En journalist fra Estland forsøkte å få navnene deres, men de nektet, sier Londak.

- Hva med straffene Estland fikk?

- De var faktisk ikke så ille. De var av typen noen dommere blåser for, og andre lar passere, sier han.

De estiske spillerne merket seg også at det ble delt ut tre straffer i den andre kampen som ble spilt i Antalya samme dag, mellom Bolivia og Latvia.

- Det var også en spesiell kamp hvor det bare ble scoret på straffespark. Fotballforbundet vårt tok affære like etter kampen, og sendte inn en protest til FIFA, sier Londak.

Han var ikke den eneste estlenderen med tilhold i norsk fotball: Aalesund Enar Jääger spilte hele kampen, mens Fredrikstads Raio Piiroja var ute med skade.

Latvia reagerte også
Også det latviske forbundet har bekreftet at de selv tok kontakt med fotballmyndighetene etter kampen, av flere årsaker.

- Det latviske fotballforbundet klarte ikke å finne ut de virkelige navnene på dommerne, eller hvilket land de kom fra, sier talsmann Martins Hartmanis til nettstedet proreferee.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling