«Vi tjener for mye i forhold til andre»

LUGANO (Dagbladet): Ifølge en oversikt fra den engelske spillerforeningen PFA, er det nå 100 spillere i Premiere League som tjener mer enn en million pund i året (13 millioner kroner).

Nå tar flere av spillerne sjøl til ordet for å dempe den vanvittige pengegaloppen i engelsk fotball. Aston Villas lagkaptein Paul Merson gikk i går knallhardt ut mot sin egen lagkamerat, italienske Benito Carbone i den engelske avisa The Mirror.

Carbone forlanger en ukelønn på 530000 kroner for å fortsette i klubben.

- Dette er grådighet. Denne klubben har rett og slett ikke råd til å bli utsatt for en slik utpressing, sier Merson til The Mirror.

For mye

Ole Gunnar Solskjær er den av nordmennene som tjener minst i United. Han klager ikke på lønna, og synes fotballspillere tjener mer enn nok.

- Vi tjener for mye i forhold til andre grupper i samfunnet. Vi gjør ikke en så viktig jobb for samfunnet som for eksempel en kommunearbeider, sier Solskjær til Dagbladet.

Tore André Flo er den av nordmennene som tjener best i England. Etter det Dagbladet erfarer, ligger hans årslønn rett i underkant av 20 millioner kroner i året. Også Henning Berg er blant de 100 spillerne som trolig tjener mer enn en million pund. Solskjær mener lønnsnivået snart vil flate ut.

Stagnert

- Jeg tror det nærmer seg topp-punktet. Det har stagnert noe, i forhold til det lille jeg har hørt. Men lønnsspørsmål er aldri noe tema blant spillerne, sier United-spissen.

- Fortjener de best betalte spillerne lønna si?

- Spillerne på de beste lagene, som oppnår gode resultater, fortjener lønna hvis man ser på fotballen isolert.

- Men det er viktig at klubbene har kontroll på økonomien. Spillerlønningene skal ikke ødelegge en klubbs økonomi, mener Solskjær.

Lederen for den norske spillerforeningen (NISO), Morgan Andersen, tror lønnsspiralen bare fortsetter i England.

- De er kommet inn i en vond sirkel, som er vanskelig å stanse. Jeg tror det vil ende opp med et stort klasseskille, der stjernene tjener enormt mye, mens de dårligste må ta til takke med smuler, sier Andersen til Dagbladet.

TJENER FETT: Ole Gunnar Solskjær mener han tjener for godt.