MÅTTE GI TAPT MOT BEDRE SPILLERE: Ole Gunnar Solskjær mimrer om 1. omgang mot Liverpool, da Cardiff ikke klarte å holde ledelsen til pause. Foto: REUTERS/Rebecca Naden / NTB SCANPIX
MÅTTE GI TAPT MOT BEDRE SPILLERE: Ole Gunnar Solskjær mimrer om 1. omgang mot Liverpool, da Cardiff ikke klarte å holde ledelsen til pause. Foto: REUTERS/Rebecca Naden / NTB SCANPIXVis mer

- Vi tok absolutt livet av Liverpool

Solskjær om Cardiff på sitt beste.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Cardiff rykket ned fra Premier League så det sang, som desidert jumbo.

Denne uka gir Solskjær en serie intervjuer til lokalavisa Wales Online. Der snakker han blant annet om Cardiff-guttas møte med superstjerner som Luis Suarez.

Førsteomgangen i 3-6-matchen mot Liverpool i mars rangerer han som Cardiff på sitt aller beste.

- Tok livet av dem - Vi ledet 2-1 og spilte vår beste fotball. Vi tok absolutt livet av dem ned høyresida og skapte sjanser. Det var fantastisk, sier Solskjær til avisa.

Men så utliknet Liverpool før pause, takket være det Solskjær beskriver som «kvalitet» hos en rekke av bortelagets spillere. Og så rant baklengsmålene inn etter hvilen, Suarez endte opp med hatrick.

- Forskjellen var selvsagt at vi møtte spillere i topp-toppklasse. Vi klarte ikke å gjøre oss fortjent til resultatene vi skulle hatt. Og noen ganger handler det om manglende kvalitet mot de toppspillerne, sier den tidligere Molde-manageren.

40-åringen sier han gleder seg til sesongen i divisjonen under, og sier ikke «hvis» om en retur til Premier League.

Ukjent terreng - Når vi rykker opp har vi spillere som allerede har erfaring fra toppdivisjonen. Dette var ukjent terreng for dem denne sesongen.

SCORET TRE: Luis Suarez er en av spillerne som Solskjær viste kvalitetsforskjellen på eget lag og Liverpools. Foto: AFP /ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX
SCORET TRE: Luis Suarez er en av spillerne som Solskjær viste kvalitetsforskjellen på eget lag og Liverpools. Foto: AFP /ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX Vis mer

Wales Online-intervjuet er delt i tre, med de to første versjonene publisert i går og i dag. Nordmannen ser helst framover, trygg på at han fortsetter som manager i klubbben.

Den tidligere United-spissen mener Cardiff må tåle presset som favoritter før sesongstart i august, og regner klubben som en av fire-fem kandidater til opprykk.

Solskjær kjenner den nest beste ligaen godt gjennom 15 år i England, dessuten har han fulgt en rekke spillere fra Uniteds B-lag i ulike Championship-klubber.

- Vi må starte bra. Som sjefen (Alex Ferguson) pleide å si: «I hvilken som helst liga må du holde deg nær topplassene ved juletid, kanskje tre, fire poeng unna. Det er egentlig minimum, sier Solskjær.

Roterer som i United Nordmannen varsler tøffe krav på treningsfeltet framover, de som ikke følger Solskjærs ordre må forlate klubben. Og spillerne må regne med å bli rotert på grunn av det tøffe kampprogrammet.

- Sånn var det for meg i Manchester United. Det er lettere å holde folk på tærne og klare til kamp når når du har mange kamper. Da føler de seg også som en del av troppen.

I gårsdagens intervju-bit snakker Solskjær også om Cardiffs omstridte eier Vincent Tan, og om hvordan malayens lidenskap førte til at han sa ja til nettopp den walisiske klubben i januar.

Suksessfull Nordmannen tror Tan lar være å forsvare seg offentlig fordi forretningsmannen «vet mer enn andre».

LIDENSKAP: Solskjær lot seg overbevise av Vincent Tans lidenskap da han sa nei til større klubber og ja til Cardiff. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB SCANPIX
LIDENSKAP: Solskjær lot seg overbevise av Vincent Tans lidenskap da han sa nei til større klubber og ja til Cardiff. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB SCANPIX Vis mer

- Han vet hva han gjør, og jeg vet at han ønsker suksess til klubben. Han er en ekstremt suksessfull mann.