SPRAKK NULLEN: Danny Welbeck ble sesongens første målscorer på Old Trafford med et presist hodestøt etter 61 minutter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
SPRAKK NULLEN: Danny Welbeck ble sesongens første målscorer på Old Trafford med et presist hodestøt etter 61 minutter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Vi tok av etter pause

United valset over Tottenham i 2. omgang på Old Trafford.

(Dagbladet): Manchester United - Tottenham 3-0.

Tottenham hadde ikke vunnet i ligasammenheng på Old Trafford siden desember 1989, og må vente enda litt lenger før de får mulighet til å komme den begredelige statistikken til livs. Etter lenge å ha budt Manchester United på god motstand, kom vendepunktet 51 minutter ut i kampen.

Aaron Lennon kranglet seg forbi en rufsete Patrice Evra og tok seg til linja, men da det bare var å legge ballen kontrollert ut til Rafael van der Vaart i opplagt scoringsposisjon, ble den lynhurtige vingen kikkende på egne skotupper og slo ballen rett i kroppen på Jonny Evans.

Et håpløst valg, som fikk nederlenderen til å frese av raseri, samtidig som den fikk villdyret til å våkne i Manchester United-spillerne. For derfra og inn fikk gjestene fra Nord-London en fotballeksjon i sin første seriekamp for året.

- Vi var alldeles strålende i 2. omgang. Det var et vanvittig tempo i 1. omgang, og det bølget fram og tilbake, og Tottenham hadde mye ball, men etter pause tok vi bare av. Vi har alltid gitt de unge spillerne sjansen i Manchester United, men denne gruppen har særegne kvaliteter. Vi er heldige som har så talentfulle unggutter, som alle kan komme langt, sier sir Alex Ferguson til Sky Sports.

Ungguttene viste seg fram Ti minutter etter at Lennon hadde utvist serierundens klareste eksempel på svak dømmekraft, smalt det fra hjemmelaget, og det var forrige sesongs utlånte unggutter som skapte ledermålet:

SVEVDE HØYT: Ashley Young (f.v.), Wayne Rooney og Anderson hadde god grunn til å feire sistnevntes 2-0 scoring. Samtlige var involvert i kontringen som var av ypperste verdensklasse.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Nigel Roddis
SVEVDE HØYT: Ashley Young (f.v.), Wayne Rooney og Anderson hadde god grunn til å feire sistnevntes 2-0 scoring. Samtlige var involvert i kontringen som var av ypperste verdensklasse.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Benoit Assou-Ekotto klarerte rett i Tom Cleverley, som tok med seg Chris Smalling utvendig. Høyrebacken la ballen tilbake til Cleverley, som svingte ballen inn i feltet på første berøring.

Serveringen var smart og målrettet, bevegelsen til Danny Welbeck inn i feltet likeså, og med en kontrollert heading mot lengste hjørne, sendte han United i føringen på eget gress for første - og garantert ikke siste - gang denne sesongen.

- Det var en strålende pasning. Vi leser hverandre godt og gjorde det bra da vi slo om takten i 2. omgang, sa Welbeck til Sky Sports etter kampen.

Kontringskunst I fjor avga de kun to av 57 oppnåelige poeng på Old Trafford. Mange lag vil få det tøft mot et yngre og tilsynelatende kvikkere United-lag enn det som vant et historisk 19. seriegull i mai.

Vertene fortsatte å skape sjanse etter sjanse, men ble til stadig stoppet av en strålende opplagt 40-åring i Tottenhams mål. Brad Friedel fikk nemlig sjansen på bekostningen av Heurelho Gomes - en sjanse han tok ved å framstå som Tottenhams beste spiller i kampen.

Men etter 76 minutter måtte han kapitulere mot kontringsspill i ypperste verdensklasse. Utskjelte David de Gea satte igang med et presist kast mot en rettvendt Ashley Young som førte ballen inn på Tottenhams halvdel, som etterhvert overlot ballførerjobben til Wayne Rooney.

SATTE PUNKTUM: Wayne Rooney måtte vente helt til 1. januar før han scoret et mål etter åpent spill i Premier League forrige sesong. Etter i kveld står han med to scoringer på to kamper så langt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
SATTE PUNKTUM: Wayne Rooney måtte vente helt til 1. januar før han scoret et mål etter åpent spill i Premier League forrige sesong. Etter i kveld står han med to scoringer på to kamper så langt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

Han orienterte seg og dyttet videre til Anderson, som igjen tredde igjennom i bakrom til Danny Welbeck. Med en lekker hælflikk la 20-åringen forholdene tilrette for samme Anderson, som iskaldt og uttagbart satte ballen utenfor Friedels rekkevidde.

Stolpeskudd Tottenham kunne sluppet tilbake i kampen da en ellers solid de Gea ble satt på sin første prøve i feltet. Den feilet han i duell med Gareth Bale. Ballen havnet hos Jermain Defoe som satte ballen i utsida av stolpen, og nærmere kom ikke gjestene.

Tre minutter før slutt satte United et verdig punktum for det som var en strålende gjennomført annen omgang.

Riktignok var det en liten offside på Chris Smalling nede ved dødlinja noen trekk i forkant, men assistentdommer markerte aldri, og dermed kunne Smalling, Nani og Ryan Giggs kombinere ballen fram til pannebrasken til Wayne Rooney, som satte sesongens andre mål med en utsøkt heading.