Engelske storklubber beklager etter Super League-exit:

- Vi tok feil

Eier av Manchester United, Joel Glazer, kom med en lang beklagelse til supporterene etter at de trakk seg ut fra Super League natt til tirsdag. Det samme gjorde Manchester City, like etter.

BEKLAGER: Joel Glazer med et langt beklagelses-brev til fansen, mindre enn et døgn etter Super League-exit.
BEKLAGER: Joel Glazer med et langt beklagelses-brev til fansen, mindre enn et døgn etter Super League-exit. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi tok feil, og vi vil vise at vi kan sette ting i orden, skriver Joel Glazer i et brev til fansen på klubbens egen hjemmside.

Glazer-familien er hovedeier i Manchester United og Joel Glazer er medstyreleder sammen med broren Avram Glazer.

Natt til tirsdag kom nyheten om at alle de seks engelske storklubbene trekker seg fra nydannelsen Super League. Både Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Chelsea trakk seg, etter at det har stormet rundt de tilsammen tolv klubbene de siste dagene.

Fra før har både Arsenal, i en pressemelding, og Liverpool-eier John W. Henry beklaget seg i etterkant av hendelsen. Onsdag kveld tok også Glazer til ordet.

- De siste dagene har vi alle vært vitne til den store lidenskapen som fotball genererer, og den dype lojaliteten våre fans har for denne flotte klubben, sier Glazer.

- Ikke den rette måten

Glazer uttrykker også sin forståelse for at det vil ta tid før sårene vil gro. Han føler seg blant annet personlig forpliktet til å gjenoppbygge tilliten til supporterne etter uroen de siste dagene.

- Vi fortsetter å tro at europeisk fotball må bli mer bærekraftig gjennom hele pyramiden på lang sikt. Imidlertid aksepterer vi fullstendig at Super League ikke var den rette måten å gjøre det på.

- Dette er verdens største fotballklubb, og vi beklager uforbeholdent uroen de siste dagene har forårsaket, sier Glazer som legger til at det er viktig for klubben å rette opp i feilen.

- Ber oppriktig om unnskyldning

Noen få timer etter beklagelsen til Glazer kom også administrerende direktør i Manchester City, Ferran Soriano, med en beklagelse.

- Vi gjorde en feil og ber oppriktig om unnskyldning til fansen for skuffelsen og frustrasjonen, som har oppstått de siste 72 timene, skriver han.

Han skriver at han er lei seg for at det har tatt tid å komme med en beklagelse, men at omstendighetene rundt både dannelsen av ligaen og exiten like etter, gjorde det viktig for han å kontakte fansen direkte.

- Som dere vet har Manchester City formelt trukket seg fra planene om å delta i Super League. Som alltid, når vi tar valg og avgjørelser, gjør vi det med en intesjon om det beste for klubben. Vi trodde at, ved å bli med i denne typen initativ, at det kunne gi oss en stemme som kanskje ble viktig for vår fremtidige suksess og vekst.

- Når vi tok avgjørelsen mislyktes vi i å minne oss selv på bådet mellom fansen og retten til å oppnå suksess. Sannheten er at vi angrer dypt på avgjørelsen som fikk oss til å glemme de historiske verdiene til klubben, skrev han.

Ligaen rakner

Chelsea var klubben som først meldte om at de trakk seg fra nylanseringen Super League tirsdag kveld. Like etter fulgte Manchester City og resten av de engelske storklubbene.

Per nå er det kun de spanske toppklubbene Barcelona og Real Madrid som står igjen i den omstridte ligaen.

Det har vært mange spekulasjoner rundt motivet for dannelsen av Super League. Sky Sports News-reporter Kaveh Solhekol understrekte til Sky Sports, at flere av de største klubbene har blitt økonomisk hardt rammet som følge av coronapandemien.

Nettopp derfor kom også lanseringen av Super League, mener han.

Manchester United er en av klubbene som har tapt milliarder på grunn av coronapandemien.

Saken oppdateres

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer