- Vi tok ikke vare på sjansene

Sofia (NTB-Kjell Herskedal): - Vi tok ikke vare de sjansene vi skapte. Vi hadde like mange sjanser som dem, men symptomatisk på en slik dag misbrukte vi til og med et straffespark, sa en skuffet Molde-trener Erik Brakstad etter tapet mot Sofia.

- Vi tok ikke vare de sjansene vi skapte. Vi hadde like mange sjanser som dem, men symptomatisk på en slik dag misbrukte vi til og med et straffespark, sa en skuffet Molde-trener Erik Brakstad.

- Jeg er fornøyd med aggressiviteten i laget, men Sofia-spillerne var bedre teknisk individuelt. Der har vi fortsatt mye å lære.

Molde hang godt med i første omgang, men Sofia tok mer og mer over i en kamp som var veldig tøff. Dommeren delte ut ti gule kort, godt inspirert av et iherdig støyende hjemmepublikum. Seks av kortene gikk til Molde-spillere.

Da Pål Lydersen ble utvist for to gule kort etter et kvarter i andre omgang, var løpet kjørt for Molde.

Kunne ledet

Molde kunne ha tatt ledelsen allerede etter et kvarter i første omgang da Daniel Berg Hestad skjøt knallhardt i krysset. Da ble det et øyeblikk helt stille på et ellers opphetet stadion i Sofia, for det var flere enn de få nordmennene på tribunen som «så» den ballen i mål.

I stedet var det CSKA Sofia som tok ledelsen i slutten av omgangen, da Milen Petkov fikk tid og rom utenfor Moldes 16-meter og skjøt velplassert i mål.

Molde hadde flere gode forsøk i denne omgangen. Andreas Lund hadde to skudd like utenfor og Daniel Berg Hestad var alene med keeper uten å lykkes.

- Vi er for urutinerte på dette nivået. Kampen kunne fått et helt annet bilde om vi hadde scoret på de store sjansene i 1. omgang, sa Knut Anders Fostervold.

Lydersen utvist

I andre omgang la Molde om til en mer offensiv 4-3-3-formasjon, og det skapte bedre rom for raske Sofia-angripere. Et drøyt kvarter ut i andre omgang tråklet Valentin Stantsjev seg gjennom Molde-forsvaret og la på til 2-0.

Like etter ble Moldes forsvarsklippe Pål Lydersen utvist for to gule kort, og løpet var kjørt for Molde.

- Jeg ble utvist på feil grunnlag. Jeg sparket ikke en gang etter motstanderen, og ble forundret over at jeg fikk det andre gule kortet, sa Lydersen.

- Det var lite fair play her. Det var mange etterslenger og mye skuespilleri fra Sofia-spillernes side, og dommeren lot seg rive med, mente keeper Morten Bakke.

Brente straffe

Det hjalp lite at Molde fikk straffe da banens beste spiller, Sofia-keeper Ivajlo Ivanov, felte Odd Inge Olsen. Straffesparket fra Berg Hestad var velplassert, men Ivanov reddet på en mesterlig måte.

- Jeg konstrerte meg ikke om keeperen, som tok en sjanse og kastet seg i riktig hjørne. Dessuten ble jeg forstyrret av dommeren før straffen. Han gikk fram og pirket på hvor ballen skulle ligge. Jeg er først og fremst misfornøyd med meg selv fordi jeg brente straffen og misbrukte to store sjanser i 1. omgang, sa Daniel Berg Hestad.

Berg Hestad imponerte publikum i Sofia og var Moldes beste, sammen med keeper Bakke og Fostervold som gjorde en stor forsvarsjobb.