- Vi topper laget mot Norge

Italia gir ikke U21-gutta noe gratis i kveld.

HAR RESPEKT FOR NORGE: Den italienske U21-sjefen Devis Mangia tar absolutt ikke lett på kveldens kamp mot Norge i Tel Aviv. Han lover å stille med det beste han har tilgjengelig.Foto: AP /Ariel Schalit
HAR RESPEKT FOR NORGE: Den italienske U21-sjefen Devis Mangia tar absolutt ikke lett på kveldens kamp mot Norge i Tel Aviv. Han lover å stille med det beste han har tilgjengelig.Foto: AP /Ariel SchalitVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): Tor Ole Skullerud og resten av det norske U21-teamet har vært i villrede om hvilke spillere som starter på motsatt banehalvdel når Norge møter Italia til en ren gruppefinale på Bloomfield stadion i Tel Aviv i kveld.

Italienerne er allerede klare for semifinalen i U21-EM, mens Norge definitivt er det med et poeng eller tre mot Italia. Med seier vinner Norge gruppa, med uavgjort blir Norge nummer to bak Italia.

Dersom Norge skulle tape i kveld, må Israel slå England i den andre gruppespillskampen for å snyte Norge for semifinalplass. Da vil det i så fall bli målforskjellen som blir avgjørende, etter at Israel og Norge spilte 2-2 i åpningskampen.

Akkurat nå har Israel 2-6 i målforskjell, men Norge har 5-2.

Stiller toppet
Likevel lover Italias trener, Devis Mangia, at han ikke kommer til å gi Norge noen lett match i kveld.

- Vi kommer til å stille med det beste laget vi har. Jeg må velge laget ut fra hvem som er best skikket, både mentalt og fysisk, til å spille, sa Mangia på pressekonferansen før kampen i går kveld.

Men Mangia har likevel noen utfordringer han ikke kommer utenom. Stjerneskuddet fra Napoli, Lorenzo Insigne, som blant annet ble matchvinner mot England i den første kampen, er definitivt ute av kampen med en ankelskade.

I tillegg har spillere som Matteo Bianchetti fra Inter og PSG-stjerna Marco Verratti, som det nå ryktes skal være på vei til Real Madrid neste sesong, gule kort.

Ny spiss
Mangias utfordring ligger i om han tør å risikere utestengelse fra semifinalen på noen av disse. Får de gult kort mot Norge må de stå over semifinalen.

SPILLER FRA START: Stjerneskuddet fra Paris Saint-Germain, Marco Verratti, skal etter det Dagbladet erfarer starte kampen mot Norge til tross for at han har et gult kort allerede.Foto: EPA/JIM HOLLANDER
SPILLER FRA START: Stjerneskuddet fra Paris Saint-Germain, Marco Verratti, skal etter det Dagbladet erfarer starte kampen mot Norge til tross for at han har et gult kort allerede.Foto: EPA/JIM HOLLANDER Vis mer

Derfor står Verratti over fra start mot Norge, mens forsvarsspilleren Bianchetti også får hvile. I tillegg kommer Italia til å gi Chievo-spissen Alberto Paloschi, som ikke har spilletid så langt i mesterskapet, tillit fra start.

Det betyr at det i hvert fall på papiret ser ut som om Norge møter et litt enklere Italia enn det kunne vært.

- Det med Insignia har vi også snappet opp, og ellers høres det vel ut som om vi vurderer dette ganske likt. Det har vært to tøffe kamper, og det må vi nesten ta med i vurderinga av laguttaket, sier U21-sjef Skullerud til Dagbladet på spørsmål om hvordan han vurderer det italienske laget.

Skullerud vurderer også å slippe til spillere som ennå ikke har fått spilletid så langt i mesterskapet, som Valon Berisha, Markus Henriksen og Flamur Kastrati. I tillegg er også venstreback Vegard Eggen Hedenstad tilbake etter suspensjonen mot England. Det gjør at én av de tre midtstopperne som startet mot England, Rogne, Strandberg og Semb Berge starter på benken mot Italia.

• Dagbladet dekker Norge - Italia direkte i fotballstudio klokka 18!