Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi trenger bare 75 poeng

Supersøndagen avgjør ikke Premier League, mener Benitez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte klokka 14.30: Chelsea - Liverpool

(Dagbladet.no:) I England blåses denne serierunden opp som om det skulle vært siste serierunde - men det er bare den femte.

Liverpool-manager Rafael Benitez vil derfor ikke høre noe snakk om at dette er D-dagen i Premier League, selv om både hans klubb og Arsenal vil havne i bakleksa med tap for henholdsvis Chelsea og Manchester United i ettermiddag.

- Jeg er overrasket over at så mange sier at vi ikke kan vinne tittelen hvis vi taper i dag. Det er altfor tidlig å slå fast noe som helst, sier han til Liverpool Echo.

Trenger 75 poeng

Liverpool har bare plukket fire poeng på de tre første kampene. De er åtte poeng bak United og fem bak Chelsea, et forsprang som kan øke i kveld.

- I fjor vant vi bare én av de første seks kampene, men vi endte likevel med 82 poeng og kom på 3. plass, sier han.

Spanjolen tror det blir enda jevnere i år, og at seriemesteren ikke trenger like mange poeng som forrige sesong.

LEI AV D-DAG-PRATET: Rafael Benitez har ikke lyst til å snakke om tabellplassering så tidlig i sesongen. Foto: AP
LEI AV D-DAG-PRATET: Rafael Benitez har ikke lyst til å snakke om tabellplassering så tidlig i sesongen. Foto: AP Vis mer

- Jeg blir ikke overrasket om laget som vinner klarer seg med 75 poeng. Premier League er mye sterkere i år og flere klubber er forsterket betydelig.

Benitez tror med andre ord ikke Chelsea vil være like overlegne denne sesongen. De to siste sesongene har Chelsea fått 91 og 95 poeng av 114 mulige.

- Jeg lover deg at jeg ikke ser på tabellen nå, etter bare tre kamper. Først om to måneder kan vi begynne å analysere den, og da vil du se hvordan laget virkelig gjør det.

• Les også: Mourinho vil skvære opp med Benitez - kanskje

Blåser i statistikken

Heller ikke José Mourinho legger veldig mye vekt på hvordan tabellen ser ut på denne tida av året. Han er fast bestemt på at gullkampen fortsatt står mellom Chelsea, Liverpool, Manchester United og Arsenal.

- Dette er bare starten av sesongen, men poengene er likevel veldig viktige - spesielt for lagene som kommer bakfra på tabellen. Jeg tror uansett ikke at søndagens tapere vil være ute av gullkampen, sier portugiseren ifølge nyhetsbyrået PA.

José Mourinhos Chelsea har aldri tapt en ligakamp på Stamford Bridge, en fantastisk statistikk over to år. De har bare mistet 12 av 120 poeng på hjemmebane.

image: - Vi trenger bare 75 poeng

- Det er en flott statistikk, men jeg er ikke bare interessert i statistikken. Jeg er interessert i poeng. Hvis vi spiller uavgjort i ti kamper er vi fortsatt ubeseiret, men vi har da tapt 20 poeng. Da tar jeg heller ett tap og ni seire, sier Mourinho.

PS! John Arne Riise regner med å være tilbake neste helg, når Liverpool møter Tottenham. - Jeg er optimistisk med tanke på den kampen, sier Riise til NRK. I så fall rekker han også EM-kvaliken mot Hellas i oktober.

• Direkte fra 14.30: Fem Premier League-kamper

Debatt

Hvor mange poeng tror du seriemesterne kommer til å ende med?

VIL BARE VINNE: José Mourinho bryr seg heller ikke om tabellen nå.