Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi trenger en seier for å få trua tilbake

Landslagsgutta møter Paraguay i kveld.

• Følg Norge mot Paraguay direkte klokka 19

ULLEVAAL (Dagbladet.no:) De norske landslagsgutta er inne i den styggeste perioden i nyere tid. Etter seieren mot Hviterussland i fjor høst har Norge spilt fem kamper på rad med tap.

I 1975/76 var statistikken enda verre - da tapte Norge sju kamper på rad.

Om drøye tre måneder starter den viktige EM-kvaliken, og før det skal Norge spille tre kamper.

- Den beste måten å få selvtillit på, er å vinne fotballkamper - men samtidig er det viktig å se bak resultatene. Men det er alltid tøft å gå en periode uten å vinne. Da tenker man fort «Hvorfor vinner vi ikke fotballkamper?», sier landslagssjef Åge Hareide til Dagbladet.no.

- Kan tape tre til

I de tre treningskampene venter Paraguay, Sør-Korea og Brasil. Alle tre er VM-klare.

- Vi kant tape alle tre kampene, og likevel få mer ut av dem enn om vi hadde vunnet tre kamper mot Færøyene, Shetland og Orknøyene, sier Hareide.

VIL HA EN SEIER IGJEN: John Carew innrømmer at landlaget trenger en seier igjen. Foto: SCANPIX
VIL HA EN SEIER IGJEN: John Carew innrømmer at landlaget trenger en seier igjen. Foto: SCANPIX Vis mer

Det er viktigere å møte gode lag enn å slå dårlige lag, mener han.

- Det blir steintøft i kveld. Paraguay spiller omtrent så gjerrig som Argentina defensivt, i tillegg til at de har et veldig godt spisspar og en god midtbane, sier Hareide.

John Arne Riise er glad for at Norge møter gode lag i disse treningskampene.

- Tenningen vår er høyere mot gode lag, da hever alle seg. Det er viktig for oss å vinne, men også å spille god fotball, sier Riise til Dagbladet.no.

Lang seiersrekke i Liverpool

Han vet alt om det å ha flyt på fotballbanen. I motsetning til landslaget har Liverpool hatt store perioder denne sesongen.

Riise har nå ti strake seire med Liverpool, som totalt sett har vunnet 12 kamper på rad. I vinter spilte de også en haug med kamper på rad uten å slippe inn mål.

- Vi tenkte ikke så mye på den rekken, før vi ble minnet på det. Men da gikk mye av seg selv. Du føler deg litt uslåelig etter hvert, sier Liverpool-spilleren.

- Vi trenger en seier for å få trua tilbake

Han har nå hatt noen fridager, etter at serien ble avsluttet. Det har også John Carew hatt, men han forteller at han ikke har ligget på latsiden. Også Carew er lysten på å bryte tapsrekken.

- Det er på tide med en seier, både for at vi skal få selvtilliten tilbake igjen og for at publikum skal få trua på landslaget, sier Carew til Dagbladet.no.

- Jeg håper vi vil spille bra i kveld, men det alle viktigste er alltid å vinne.

Debatt

Har du trua på Norge mot Paraguay i kveld?

ER VANT TIL Å VINNE: John Arne Riise har vunnet de ti siste fotballkampene han har spilt.
VILLE HA BRA MOTSTANDERE: Åge Hareide mener Norge blir bedre av å tape mot gode lag enn å vinne mot dårlige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling