- Vi trenger en trepoenger

Bergersen etterlyser tøffere Lyn-spillere.

OVERTID: Odd/Grenland jubler etter at Steffen Hagen har satt inn 1-1 og sikret uavgjort under eliteseriekampem mellom Lyn og Odd Grenland søndag kveld.
 Foto: Jon Eeg / SCANPIX
OVERTID: Odd/Grenland jubler etter at Steffen Hagen har satt inn 1-1 og sikret uavgjort under eliteseriekampem mellom Lyn og Odd Grenland søndag kveld. Foto: Jon Eeg / SCANPIXVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no):  Lyn - Odd Grenland 1-1 (1-0).

- Det føles tungt, vi trenger absolutt en trepoenger og det er utrolig bittert når vi sto imot så lenge, sier en skuffet Kent Bergersen etter dagens kamp mot Odd Grenland.

Det så lenge lyst ut for Lyn. De scoret sitt første mål i en førsteomgang i årets serie, og når kampen nærmet seg slutten så det ut til å gå mot en etterlengtet trepoenger til laget fra Oslo vest.

Så raknet alt.

Etter massivt press i deler av andre omgang fikk Odd målet de jaget og kun et minutt senere blåste dommeren av kampen.

- Jeg hadde virkelig trua på at det skulle bli vår dag, men det viser seg at det topper seg, sier Bergersen.

- Vi ble slitne utover i andreomgangen, men i første var vi klart best. Vi klarte ihvertfall tidvis å spille fotball som varmet tilskuerne, men det var mye sjanser begge veier.

Bergersen etterlyser mer aggresjon hos spillerne sine.

- Jeg er svært skuffet, ser at vi er like gode som lag vi spiller mot, men ser også at det er noen som ikke gir nok for å vinne - vi må være tøffere. Spørsmålet er om spillerne virkelig vet hva som kreves og svaret på det får vi jo hver helg, det er min spekulasjon, sier Bergersen.

Scoret i første omgang
Lyn hadde før kampen enda ikke scoret i en førsteomgang i årets serie og viste med en gang at de ville komme den statistikken til livs.

13 minutter ut i førsteomgang slo Indridi Sigurdsson en lang ball fra egen banehalvdel inn i bakrommet mot Diego Guastavino.

Mannen fra Uruguay lot seg ikke be to ganger.

Han dempet ballen perfekt, og trillet ballen iskaldt forbi Arni Gautur Arason i Odd-målet. Bastionen eksploderte og kunne endelig feire at Lyns måltørke i førsteomgangene i årets serie var over, 1-0 til Lyn.

God Guastavino
Lyn førte i førsteomgang på Ullevaal og Diego Guastavino viste ved en rekke anledninger hvorfor det var knyttet så store forventninger til han før seriestart i år.

Etter 34 minutter fikk han to enorme muligheter. Først reddet Arni Gautur Arason mesterlig, men idet Guastavino enkelt skulle sette ballen i mål på returen mistet han balansen og skjøt over, en enorm mulighet til å øke ledelsen.

To minutter før pause var Guastavino sentral igjen. Etter meget godt spill fra Lyn spilte han vegg og kom seg til en fin posisjon i Odds sekstenmeter, men igjen var Arason med på notene og reddet til corner. Det stod dermed 1-0 til pause.

Raknet i slutten
Lyn ble presset tilbake i sluttminuttene, men da klokken passerte 90 minutter så det ut til at Lyns første hjemmesier for sesongen skulle komme.

Ett minutt før slutt gikk alt galt for Oslo-laget.

Tommy Svindal Larsen slo inn en corner og etter mye klabb og babb inne i feltet fikk Steffen Hagen satt ballen i mål fra fem meter og Oddrane eksploderte, 1-1 på Ullevaal.

- Tenkte at det er faen ikke mulig når de scoret, litt symptomatisk..., sier en dypt skuffet Bergersen.

Ett minutt senere blåse dommeren av kampen, og Lyn står dermed fortsatt uten hjemmeseier, og Odd uten borteseier etter 1-1 i den 14 serierunden på Ullevaal.

SJELDENT MÅL: Diego Gustavino jubler etter å ha satt Lyns første mål i en førsteomgang i årets Tippeliga. 
Foto: Jon Eeg / SCANPIX
SJELDENT MÅL: Diego Gustavino jubler etter å ha satt Lyns første mål i en førsteomgang i årets Tippeliga. Foto: Jon Eeg / SCANPIX Vis mer