Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi trenger et nytt mirakel

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Athletic Bilbao 2- 1. Fanfaren ljomet over Lerkendal, og Nils Arne Eggen snudde seg i et spontan-kolerisk anfall oppe på tribunen. - No må dokk... Og der og da - bak ryggen til mannen som nå drømmer om en ny kvartfinale - scoret Jan Derek Sørensen.


MESTER-JUBEL: Jan Derek Sørensen har akkurat sklidd inn 1-0 og får trivelig besøk av Roar Strand, Runar Berg og Mini.

- Men for å nå kvarten, trenger et Milano-mirakel, sier matchvinneren.

Mirakelet i Milano skjedde 4. desember 1996. Rosenborg slo Milan 2- 1 og gikk til kvartfinalen i Mesterligaen. Og om 14 dager - 9. desember 1998 - kan det skje igjen. I Torino.

- Klart det kan skje, sier Jan Derek Sørensen.

Tidenes mest stillfarne Rosenborg-helt har problemer med å takle oppmerksomheten. For på sin største fotballdag er det ikke de store ordene som preger tomåsscoreren. Gutten er rett og slett - og helt og holdent - satt ut av suksessen.

- Jeg trodde egentlig sesongen var over for min del før denne kampen, sier Jan Derek.
- Ikke misforstå meg - og ikke lag store overskrifter ut av det - men jeg trodde ærlig talt at Børge (Hernes) hadde spilt seg inn på den plassen jeg fikk. Men jeg fikk en sjanse til og føler jeg tok vare på den.

Føler?

Lykkens presisjon

- Jan Dereks mål, tidlig i begge omgangene, gjorde kampen for oss, sier RBK-trener Trond Sollied. - Vi fikk det som vi ville. Men husk - vi spilte ingen stor kampen. Vi var riktignok bra bakover, men i det offensive ble vi altfor upresise.

Jan Derek Sørensen var derimot presisjonen sjøl. Begge gangene.

- Den første (1- 0) skulle ikke så langt ut til sida, sier RBK-vingen. - Men heldigvis så gikk den i mål. Og på frisparket (2- 0) var vel ikke keeperen helt heldig. Uten at det spiller noen rolle.

Jan Derek Sørensen tok vare på sjansene sine i går kveld. For første gang i år var han akkurat så effektiv som han drømmer om å være.

- Jeg er ingen naturlig målscorer, sier han. - På det området har jeg veldig mye å lære av Mini og Sigurd (Rushfeldt). Men for en gangs skyld klarte jeg å være på rett sted til rett tid.

- På det området har jeg mye å gå på.

Trenger mye flaks

Enhver annen RBKer med Mesterliga-rutine og erfaring fra TV-lamper og avisspalter ville slått på stortromma i går kveld. De ville snakket inn i framtida - sjølsagt nevnt at det er en kamp til i Torino - men den smule forsiktighet ville vært pakket inn i optimisme. Men ikke Sørensen - han var nesten flau han.

Over sin egen formidable suksess.

- Vi trenger veldig mye tur for å klare det, sier Jan Derek Sørensen.

Det er kvartfinalen alle snakker om, og som mange har spilt en gang før. Men for denne ukas største RBK-navn er alt nytt. Og kanskje litt skremmende.

- Det er ikke realistisk at vi skal slå Juventus, fortsetter den beskjedne. - Men som sagt - mirakelet i Milano kan jo skje igjen.

Fest i morgen

I går kveld gikk Rosenborg-spillerne ganske stille i fest-dørene. Først i morgen kveld - da Mini arrangerer sin årlige bot-fest - blir det en betydelig feiring av den siste triumfen.

- Vi har bøter for forskjellige ting, sier Jan Derek Sørensen. - Det koster for eksempel penger å komme for seint til trening, ha feil antrekk og når mobiltelefonen ringer når den ikke burde. Det er 14000 kroner i potten, og sjøl har jeg bidratt med 700.

- Det bør bli en brukbar fest, det.

Tirsdag reiser Rosenborg på treningsleir til Nice. Da begynner oppkjøringa til Juventus-kampen.

- Denne seieren vil holde oss på tå hev helt fram til den store dagen i Torino, sier Trond Sollied.

Og:

- Utgangspunktet før den siste kampen er akkurat som vi drømte om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media