- Vi trenger hjelp

ULLEVAAL (Dagbladet): - Vi må vinne de tre siste kampene, vi skal gjøre så godt vi kan, men jeg tviler på at det holder i forhold til Rosenborg, sier Daniel Berg Hestad. Det er som å høre trener Gunder Bengtsson. Som ber om hjelp.

- Ja, vi må ha hjelp, sier Molde-treneren. - Vi nærmer oss, ja, men det er fortsatt mye igjen. Og så lenge Rosenborg ikke ser ut til å tape andre steder enn på bortebane i Champions League, blir det vanskelig.

- Slik jeg ser det ligger alt i deres hender.

Den første halvtimen på Ullevaal i går lå i Vålerengas favn. Og høyt press, solid duellspill og evner til å skape store målsjanser. Men mer enn sjanser ble det ikke sjøl om ballen to ganger gikk i treverket.

Inntil Tobias Carlsson ga Molde 1- 0 på en kjempemiss av Pa-Modou Kah i første omgangs døende sekunder.

1- 0 snudde alt

- Vålerenga var mye bedre enn oss før pause, innrømmer Gunder Bengtsson. - De kunne fort ha ledet 2- 0 og da ville vi fått en helt annen kamp. Men så scorer vi på vei til garderoben, får det løftet vi trengte, og derfra og ut var vi veldig profesjonelle. Og klart best.

- Vi har vel ikke spilt mer enn én kamp den siste måneden og derfor tok det tid før vi kom i gang, sier Daniel Berg Hestad. - Vi var veldig rustne fra start. Og Vålerenga var gode - de kjørte over oss i store deler av første omgang. Etter ledelsen før pause følte jeg aldri at vi var truet.

RBK-tapet svir

Med Lyns 2- 2 i Sogndal klatret Molde til andreplass i Tippeligaen - fortsatt tre poeng bak Rosenborg. Det er en posisjon de i hvert fall skal holde på. Men så lenge erkefienden er innen rekkevidde henger den største gulrota foran dem på tabellen.

Og:

Det er jo mulig.

- Rosenborg skal til Sogndal i neste bortekamp om 14 dager, sier Daniel Berg Hestad. - Der har de alltid litt problemer. Men jeg tviler på at det holder for vårt vedkommende - vi rotet det bort da vi tapte for Rosenborg hjemme.

- Slik jeg ser det her og nå blir det nok den kampen som gjør at vi ikke vinner i år heller.

Molde står igjen med Bodø/Glimt (H), Stabæk (B) og Sogndal (H). Daniel Berg Hestad tror på full pott.

- Vi kommer til å bli bedre og bedre. Vi spilte ikke mer enn én virkelig god omgang her, men resultatet er enormt inspirerende. Og derfor blir det som Gunder Bengtsson sier - vi trenger nok hjelp.

- Og det er derfor jeg tviler på seriegull, sier Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

TVILER PÅ GULL: Daniel Berg Hestad ble kåret til banens beste, jublet over sin egen 0-3 scoring, men tviler på at Molde klarer seriegullet.