- Vi trenger ikke Contador

Savner ikke superstjernen i VM.

MANGLER: Alberto Contador (til venstre) glimrer med sitt fravær under VM på hjemmebane. Her i samtale med Miguel Indurain under Vuelta a España tidligere i måneden.  AFP PHOTO/ JAIME REINA
MANGLER: Alberto Contador (til venstre) glimrer med sitt fravær under VM på hjemmebane. Her i samtale med Miguel Indurain under Vuelta a España tidligere i måneden. AFP PHOTO/ JAIME REINAVis mer

(procycling.no): I Spania raser debatten om Alberto Contadors fravær fra VM på hjemmebane i Ponferrada videre.

Sykkellegenden Miguel Indurain respekterer beslutningen til årets vinner av Vuelta a España, men mener Contadors valg ikke nødvendigvis svekker det spanske VM-laget.

- Han kommer ikke hit, og han vet selv hvorfor, enten det dreier seg om løypa eller andre ting. Vi må respektere avgjørelsen, for Contador prøver alltid å gjøre det best mulig hvor enn han deltar. Det har han vist de siste årene, sier Indurian til avisen Diario de Léon, og fortsetter:

- Jeg vet ikke hvorfor han ikke er her. Men siden han ikke er det, er det nok fordi han er usikker på sjansene sine. Jeg mener vi har gode alternativer og at fraværet hans ikke kommer til å merkes.

Indurain er utnevnt til ærespresident for det pågående sykkel-VM i det nordvestre Spania. I løpet av karrieren vant han blant annet Tour de France hele fem ganger.

Med sammenlagtseier i vueltaen reiste Alberto Contador seg mesterlig etter å ha pådratt seg et mindre brudd i beinet som spolerte Tour de France. VM-deltakelse har imidlertid ikke vært med i sesongplanen.

Uten Contador på laget, kommer Spania trolig til å rette mye av arbeidet sitt mot å hjelpe Alejandro Valverde. Tredjemannen fra vueltaen har kapret totalt fem pallplasser i VM på landeveien, men har aldri vunnet gull.

Miguel Indurian samlet også tre VM medaljer i karrieren, uten å gå helt til topps.

- Å vinne et VM-ritt er en komplisert oppgave, og å vinne på hjemmebane er en dobbelt utfordring, sier 50-åringen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)