Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vi trenger ikke Ronny Johnsen

Kjetil Wæhler er den nye forsvarssjefen i VIF - og sier laget har nok stoppere. Derfor liker han ikke det Kjetil Rekdal skal gjøre i dag - snakke med Ronny Johnsen.

STOCKHOLM (Dagbladet): -  Nei, jeg synes ikke noe om det og det kan du skrive i avisa, sier Kjetil Wæhler til Dagbladet.

-  Vi har gode nok midtstoppere og meget bra konkurranse på den plassen. Vi trenger ikke Ronny Johnsen.

Men Kjetil Rekdal bestemmer og er av en annen oppfatning. Og hvis dagens samtaler går i den retningen VIF-treneren håper, så blir den tidligere landslagsstopperen å finne i Vålerenga.

Rekdal vil ha bredde

-  Jeg er veldig godt fornøyd med dem vi har, men vi trenger større bredde, sier Rekdal.

-  Ronny Johnsen i form holder god Premier League-standard. Det sier seg sjøl at vi ønsker en slik spiller. Og går det i orden økonomisk, og Ronny gjennom dagens møte overbeviser meg om at han har vilje og motivasjon til å gi hud og hår for Vålerenga, så er det bare ett svar på om jeg ønsker Ronny Johnsen til klubben.

-  Og det er ja takk.

Wæhler ut av skyggen

Erik Hagen sa det samme til Zenit St. Petersburg og etterlot seg et høl i Vålerengas midtforsvar. Han rakk ikke å lære seg mer enn et par russiske gloser før Kjetil Wæhler var der og tok over. For på Råsunda i går ettermiddag gikk Wæhler ut av to skygger - sin egen og Erik Hagens.

Og var helt sjef.

-  Uten Erik blir det mer ansvar på meg. Og det har hjulpet på mitt spill at det ligger mer på mine skuldrer. Resten handler om å tørre.

Mot Djurgården var han ikke bare duellspilleren og ballvinneren - han var også den som startet Vålerenga bakfra.

Med sjokkerende presisjon.

-  Jeg har aldri tvilt på at jeg har det, sier han.

-  Men forskjellen nå er at jeg bruke det. Og i tillegg har det skjedd ting utenfor fotballbanen som gjør at jeg ikke lenger lar meg stresse til å tro at fotball er alt.

-  Jeg skal bli far i mai og har fått andre ting å tenke på, sier Wæhler.

SJEF: Vålerengas Kjetil Wæhler (t.v.) sto fram som sjef i forsvaret og tettet hullet etter Erik Hagen mot Djurgården i går. Her i kamp med Malmös Samuel Wowoah.
MATCHVINNER: VIFs nykommer, svenske Stefan Ishiaki (t.h.) fikk gratulasjoner av Steffen Iversen og Ardian Gashi.
SNAKKER MED: Ronny Johnsen.