- Vi trenger litt killerinstinkt

Åge Hareide ber landslagsgutta trene mer.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): 0-0 mot Sør-Korea var ikke det resultatet Åge Hareide hadde håpet på mot et b-preget Sør-Korea på Ullevaal i kveld. Dick Advocaat sparte ifølge seg selv fem eller seks av de som kommer til å være i startelleveren når VM i Tyskland sparkes i gang neste fredag. Og da sier det seg nesten selv at Hareide var lite fornøyd med smultringen offensivt.

- Vi trenger litt killerinstinkt foran motstandernes mål, sier Hareide selv, og legger til at Norge skapte mer enn nok sjanser til å vinne i kveld. Og det uten å gi sørkoreanerne ferten av annet enn forsvarsspill.

- Vi må bli mye flinkere i den fasen av spillet. VI har liksom ikke det killerinstinktet som trengs for å drepe matchen i dag, sier Hareide.

De aller fleste av landslagsgutta har nå spilt tre kamper på en uke. Det syntes godt da landslagskroppene sluttet å bevege seg etter en drøy time i kveld.

- Ja, det så ut som om beina våre ble slitne etterhvert, forklarer Hareide.

- Men vi er fornøyde med prestasjonen mot to VM-klare motstandere, og vi gjør hele tida fremskritt i vår egen forberedelse til EM-kvalifiseringa i høst.

Som vanlig trekker landslagssjefen fram et par spillere han mener fortjener en ekstra stjerne i boka. I kveld går rosene til Anders Rambekk og Fredrik Strømstad.

- Jeg syns Anders gjør en vledig fin jobb sammen med Brede Hangeland bak der. Fredrik Strømstad har spilt to veldig gode kamper for oss nå, og han var kanskje banens beste før han måtte gå av med skaden.

IKKE HELT FORNØYD: John Carew brant de sjansene han fikk foran mål i kveld, og innbytter Ole Martin Årst var ikke noe bedre. Nå etterlyser landslagssjefen mer killerinstinkt foran motstandernes mål. Foto: Scanpix/ Håkon Mosvold Larsen
IKKE HELT FORNØYD: John Carew brant de sjansene han fikk foran mål i kveld, og innbytter Ole Martin Årst var ikke noe bedre. Nå etterlyser landslagssjefen mer killerinstinkt foran motstandernes mål. Foto: Scanpix/ Håkon Mosvold Larsen Vis mer

Tross spillemessig overlegenhet mot Sør-Koreas reserver sliter altså landslaget med å putte ballen i mål. På spørsmål om det er noe Hareide kan gjøre for å få spissene skarpere foran mål, svarer han spøkefullt:

- Jeg kan jo legge meg ned på kne og be John Carew om å trene mer.

Før han legger til at trening og terping av detaljer er det eneste som hjelper om man skal bli bedre. Og da er det ikke så nøye om Norge ikke skaper all verdens når Brasil gjester Oslo 16. august.

- Nei, det er ikke så nøye mot Brasil bare vi skaper nok sjanser mot Ungarn når EM-kvaliken begynner.

- Vi trenger litt killerinstinkt