- Vi trenger stemningen

Åge Hareide vil ha flere til Ullevaal 27. mai.

(Dagbladet.no): Åge Hareide spøkte med journaliststreiken da han tok ut troppen til landskampen mot Wales tirsdag. Hareide ville gjerne ha slutt på streiken for å få markedsført landskampen skikkelig, lo han.

For i hans første kamp foran hjemmepublikummet i Oslo dukket det bare opp litt over 11 000 tilskuere. Da hadde Hareide vunnet de fem foregående landskampene.

Per i dag er det forhåndssolgt 10 000 billetter til hjemmekampen mot Wales 27. mai. Til sammenligning var det solgt 15 000 billetter til Russland-kampen.

Kan bli skuffet

- Får vi samme antallet som mot Russland blir jeg skuffet, sier Hareide til Dagbladet.no. Men han håper folket møter opp for å se landslaget. Selv om motstanderen ikke er den mest attraktive i Europa.

- Vi sliter nok litt med at det er treningskamper, sier Hareide om den manglende interessen.

Vil ha atmosfære

Riktignok fulgte mer enn millionen tv-sendingen av kampen mot Russland, men det på på stadion laget trenger støtte.

- Ja, vi trenger atmosfæren, og den hjelpen må vi få fra publikum, sier landslagssjefen.

Etter det skuffende oppmøtet mot Russland tok enkelte til orde for å spille privatlandskampene utenfor Oslo. Hareide er ikke fremmed for ideen.

- Hvis det hadde vært mulig, hadde ikke jeg vært imot det. Men det er tungtveiende argumenter for å spille på Ullevaal. Jeg kan uansett ikke bestemme at vi skal spille utenfor Oslo, sier han.

Fornøyd med 15 000

For markedsføringen av landslaget ville det kanskje vært en fordel om kampene ble arrangert utenfor hovedstaden. Kvalifiseringskampene vil uansett bli spilt på Ullevaal Stadion. Men derfor kan det være viktig å spille treningskampene på nasjonalarenaen også. Slik at spillerne blir kjent med banen før alvoret tar til.

- Vi får håpe det blir en fin maidag når vi spiller mot Wales, og bikker vi 15 000 tilskuere skal jeg være fornøyd, sier Hareide.

Billetter til landskampen mot Wales koster fra 50 til 300 kr.

HÅPER PÅ MER FOLK: Glisne tribuner lyste mot alle da Norge spilte mot Russland i april. Til kampen mot Wales håper landslagssjefen på flere tilskuere.