- Vi trengte tre poeng for å følge med i medaljekampen

Uavgjort mellom Sarpsborg og Godset.

UAVGJORT: Det endte med poengdeling og 0-0 da Sarpsborg og Strømsgodset møttes i ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UAVGJORT: Det endte med poengdeling og 0-0 da Sarpsborg og Strømsgodset møttes i ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Strømsgodset har hatt varierende form de siste kampene, med tre tap og to seiere på de siste fem kampene. Men Godset har aldri tapt mot Sarpsborg, og hadde dermed statistikken på sin side denne ettermiddagen.

Gjestene burde også ha størst motivasjon til å vinne, siden de er bare fire poeng bak Rosenborg og er med i kampen om bronsemedaljen.

Men Strømsgodset greide ikke å få med seg mer enn ett poeng på besøk i Østfold.

- Jeg er skuffa over at vi bare tok ett poeng. Vi trengte tre poeng for å følge med i medaljekampen. Vi må vinne resten om vi skal ha medalje, eller i alle fall ta ti poeng, men det er ikke umulig, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

Få sjanser Strømsgodset hadde mye ball, men greide ikke å lage de store sjansene i første omgang i Sarpsborg.

Hjemmelaget åpnet best i den grad man kan si det om noen av lagene, men gjestene hadde den største sjansen i åpningsminuttene da Marvin Ogunjimi klinte til på halvspretten - men skuddet gikk flere meter over Sarpsborgs mål.

Sarpsborg fikk sin største sjansen ved Bojan Zajic i det 30. minutt.

Etter et skuddforsøk fra Tokstad, havnet returen hos serberen. Dessverre for hjemmepublikummet var Adam Larsen Kwarasey med på notene da skuddet fra Zajic kom.

Nesten fra Ødegaard Over i andre omgang tok kampen seg litt opp - og sjansene til Godset ble større.

Rett etter pause endte Ogunjumi alene mot Kongshavn etter en flott stikker av Martin Ødegaard. Sarpsbprg-keeperen gjorde seg stor og sørget for at gjestene ikke tok ledelsen. Kongshavn reddet også situasjonen ti minutter senere da Ogunjumi igjen forsøkte å få hull på byllen.

Martin Ødegaard, som er tatt ut til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria, hadde ikke sin beste dag på banen i Sarpsborg, men hadde en god sjanse i det 64. minutt da han dro seg innover i banen og forsøkte å curle ballen i det lengste hjørnet.

Etter flere sjanser begynte det virkelig å lukte Strømsgodset-scoring i Sarpsborg, men istedet var det hjemmelaget som kom nærmest mot slutten.

En Sarpsborg-kontring endte med at Alejandro Castro kom alene mot Kwarasey, med Jørgen Horn hengende etter. Ballen ble lobbet over keeperen fra rundt seksten meter, men til side for mål.

Fornøyd Deane Og da Kristoffer Tokstad skjøt ballen i stolpen vel fem minutter før ordinær tid virket det mer sannsynlig at Sarpsborg var nærmest å få sin første seier over Strømsgodset.

Dermed endte det målløst og med ett poeng til hvert lag i Østfold.

Brian Deane var fornøyd med Sarpsborg-laget sitt, som holdt nullen på hjemmebane for første gang siden april.

- Det var en fantastisk laginnsats i andre omgang. Noen ganger må man spille sånn i 90 minutter for å få noe slik, så jeg er glad. Jeg føler vi har lært mye og vokst denne sesongen, sier Sarpsborg-treneren til C More.