FIKK SPARKEN: - Han virket lei av oss, og vi var lei av ham, sier en AaFK-spiller om Kjetil Rekdal.   
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FIKK SPARKEN: - Han virket lei av oss, og vi var lei av ham, sier en AaFK-spiller om Kjetil Rekdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

«Vi trente som et småguttelag»

Kilder i AaFKs spillergruppe sier misnøyen mot Kjetil Rekdal var stor.

(Dagbladet): Etter fire sesonger som Aalesund-trener ble Kjetil Rekdal i 21-tida mandag informert om at kontrakten hans var terminert med øyeblikkelig virkning.

Han fikk beskjeden av styreleder Kjell Tennfjord, men følte ikke behov for noen videre forklaring.

- Jeg hørte egentlig ikke etter. Han leste opp pressemeldingen de skulle sende ut, der det sto at de hadde bestemt seg for å terminere kontrakten. Da trengte jeg ikke vite noe mer. Jeg er ferdig med Aalesund nå, sier Rekdal til Dagbladet.

Lei hverandre
En kilde i spillergruppa opplyser til Dagbladet at evalueringen av treneren, som ble gjort før sesongslutt, var svært negativ.

- Han virket lei av oss, og vi var lei av ham, sier en førstelagsspiller, som ønsker å være anonym. 

Tippeligaprofilen svarer slik på spørsmål om hvordan AaFK kunne ha såpass stor suksess hvis treneren var mislikt:

- Vi har gode spillere. De gangene vi vinner, har enkeltspillere gjerne hatt en veldig god dag. Denne sesongen har det nesten aldri skjedd at vi som lag har vært mye bedre enn motstanderen.

Væremåten skal ikke ha vært problemet. Kvaliteten på treningene var derimot gjenstand for sviende kritikk.

- Vi gjør ingenting på treningene, vi trener som et småguttelag. Vi gjør det samme hver dag, og trener ikke på noe konkret som vi har nytte av, hevder en spiller.

Kjetil Rekdal synes den kritikken høres «veldig merkelig ut».

- Men jeg kan forstå enkelte sier noe sånt, for det er selvsagt mulig å diskutere det når vi har 10-11-12 mann på trening nesten hver dag hele sesongen. Det har vært en fryktelig sesong. Vi hadde sju mann ute en periode, og da må vi hente inn både junior- og guttespillere. Når en sånn situasjon varer over tid, blir det en gigantisk frustrasjon, både blant spillere og trenere, sier Rekdal.

En som åpent forteller om Rekdals styrker og svakheter er forsvarsspiller Jonathan Tollås Nation. Han svarer slik på Sunnmørspostens spørsmål om det stemmer at de har vært misfornøyd med Rekdal:

- Jeg føler vel at Kjetil har sin sterkeste side i forbindelse med kampene våre heller enn på treningsfeltet. Han er en kjempegod kampleder og taktiker. Og så har vi hatt Kent Bergersen i tillegg, som jo er veldig flink på treningsfeltet.

Amund Skiri, som la opp etter siste serierunde, var inne på noe lignende i samme avis 13. november:

- Det går på hva jeg registrerer på trening og hva vi gjør i hjemme- og bortekampene. Det er ingen «go», motivasjon eller voldsom glede over å være på trening for å utvikle seg og bli bedre. Gleden og motivasjonen er ikke til stede i gruppa per dags dato, slik jeg ser det, sa han.

- Får se om de blir bedre
- Har du merket spillernes misnøye, Rekdal?

- Det jeg kan si er at ingen spillerstaller er 100 prosent fornøyd, noe sted. Det finnes ikke. Hvis det skulle være så fryktelig ille, så skulle vi ikke tatt så mange poeng som vi fikk en gang. Vi tok poeng i fem av de seks første kampene, uten halve spillerstallen tilgjengelig. Vi tapte flere kamper i Tippeligaen i fjor, og vi har scoret flere hjemmemål enn i fjor. Men når ting ikke er optimalt for alle, så blir det sagt mange ting. Jeg har gjort feil, og kommer sikkert til å gjøre feil seinere også. Ingen er feilfrie. Og jeg tar lærdom hver eneste gang, sier Rekdal, og legger til:

- Så får vi se om de som har vært misfornøyde, blir så fryktelig mye bedre i 2013. Det er mange som ikke tåler det å bli lagt press på.

- Er du sint i kveld?

- Nei, jeg har ingen spesielle følelser. Jeg synes det er trist, men i dette yrket må du være følelsesløs. En fotballtrener er alltid i en utsatt posisjon. Det har ikke noe for seg å springe med hodet inn i veggen.

- Aksepterer du å få sparken?

- Hva skal jeg si? Jeg har ingen kommentarer rundt det. Livet går videre. Det har vært en suksessfull tid, med to cupgull, i tre år på rad har vi spilt europacup, vi har en fjerdeplass i Tippeligaen. Der stoppet det. Men jeg kobler fort ut når sånt som i kveld skjer. Når det er over så er det over. Det henger ikke noen biter igjen etter meg i Aalesund. Annet enn at sønnen spiller for juniorlaget.

- Og det får han fortsette med?

- Det spørs hva som skjer framover, det. Hvor vi eventuelt flytter. Jeg er ikke sikker.

- Hva skjer med deg videre nå?

- Ingen anelse. Jeg har ikke vært i kontakt med noen, så jeg har ingen tanker om min framtid nå. Jeg skulle i utgangspunktet trene AaFK i 2013. Nå vil det starte en prosess for å se på neste år, men det er snart jul, så jeg stresser ikke. Jeg frykter ikke jeg vil gå arbeidsledig.

- Det er ikke så mange ledige jobber i Norge: Kan det være interessant med Vålerenga?

- Det vet jeg ikke. Det blir fryktelig spekulativt. Vi får bruke dagene til å samle trådene.