- Vi trodde først Senna bare var litt groggy

Harald Huysman og Jon Herwig Carlsen kommenterte dødsulykken for 20 år siden i dag.

LIVET STO IKKE TIL Å REDDE: Leger og medisinsk apparat gjør alt de kan for å redde livet til Ayrton Senna etter den forferdelige formel 1-ulykken på Imola-banen for 20 år siden i dag, men livet sto ikke til å redde. Senna døde i ulykken. Foto: AP / NTB Scanpix
LIVET STO IKKE TIL Å REDDE: Leger og medisinsk apparat gjør alt de kan for å redde livet til Ayrton Senna etter den forferdelige formel 1-ulykken på Imola-banen for 20 år siden i dag, men livet sto ikke til å redde. Senna døde i ulykken. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det som skulle være en ny helg med formel 1-kommentering for NRK for Carlsen og ekspertkommentator Huysman ble i stedet en helg de aldri kommer til å glemme.

Formel 1-helga på Imola-banen i San Marino ble den verste ulykkeshelga i formel 1-historien. Det startet allerede på kvalifiseringen fredag:

Barrichello Brasilianske Rubens Barrichello stupte ut av en sving i 223 km/t og Jordan-bilen praktisk talt fløy inn i beskyttelseshjulene i en voldsom kraft. Ut fra TV-bildene ser det ut som en sikker dødsulykke, men Barrichello var heldig.

- Det går bra med Rubens. Han er i sjokk, selvsagt, men han er ok, sa Williams-føreren Ayrton Senna, som var den første som møtte landsmannen etter den stygge ulykken.

Senna var ikke like heldig selv to dager seinere, men denne skrekkhelga tok et liv på lørdagen også.

Ratzenberger Den unge østerrikeren Roland Ratzenberger hadde bare ett formel 1-løp bak seg før lørdagens kvalifisering på Imola-banen.

Han kjørte ut i runden før den stygge ulykken og ødela frontvingen. Men i stedet for å kjøre inn i depotet, så fortsatte han løpet, for en best mulig kvalifisering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer