SORG: Folk henger opp supporterskjerf og tenner lys i Stockholm etter at en Djurgården-supporter døde etter en voldsepisoden i Helsingborg i går. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP / NTB Scanpix
SORG: Folk henger opp supporterskjerf og tenner lys i Stockholm etter at en Djurgården-supporter døde etter en voldsepisoden i Helsingborg i går. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP / NTB ScanpixVis mer

- Vi tror det finnes flere som vet hvem gjerningspersonen er

Politiet tror det står én person bak supporterdrapet.

(Dagbladet): Svensk politi holdt i formiddag en pressekonferanse i Helsingborg etter at en 43 år gammel Djurgården-supporter døde etter å ha blitt angrepet foran åpningskampen mellom Helsingborg og Djurgården i går.

Politiet sier dødsfallet er vurdert som et drap.

De har gjort flere vitneavhør, har samlet inn filmet materiale og også fått tilgang på stillbilder fra plassen.

- Bildene tyder på at det var mange mennesker på stedet da volden ble utøvet. Vi tror det finnes flere mennesker som vet hvem gjerningspersonen er. Vi vil vite hvem det er. Vi ber de som vet noe ta kontakt med oss, sier etterforskningsleder Caroline Aspinge.

Politiet ønsker at alle som var på plassen i tidsrommet rundt drapet kontakter dem.

- Én gjerningsmann Det ble i går meldt at det var tre personer som kom løpende, at den ene slo offeret i hodet med en flaske, før de sparket og slo ham.

Under dagens pressekonferanse sier at de tror det hovedsaklig er én person som står bak episoden.

- Det tyder på at det var én person i selskap med andre, men at det var én person som utøvet volden. Vi har snakket med vitner som har sett hendelsen eller deler av hendelsesforløpet, sier politiet.

Politiet mener de hadde gjort et godt forarbeide i forkant av kampen, og at de stort sett hadde kontroll på situasjonen med rundt 4000 tilreisende stockholmere i Helsingborg.

Mørk dag At det likevel gikk så galt, tar de tungt.

- Det er en mørk dag for svensk fotball, men også en mørk dag for oss i svensk politi. Vi hadde lagt ned mye kraft på å forberede oss på denne dagen, sier politiet.

Nå varsler de at episoden vil få konsekvenser for hvordan fotballen i Sverige kan bli seende ut i tida framover.

- Vi beklager på det dypeste det som har hendt. Det er det som absolutt ikke skulle hende. Det er et resultat av en utvikling vi har sett, og som vi i politiet ikke alene kan forhindre. Det trengs samlede krefter i samfunnet for å komme det til livs. Det innebærer kort- og langsiktige konsekvenser. Vi må vurdere hvordan fotballkampene skal se ut i framtiden, sier politiet.

Politiet sier de kommer til å ha møter med klubbene i svensk toppfotball og det svenske fotballforbundet.