- Vi tror ikke lenger at Ståle kan snu det

Kölns supportersjef synes nordmannen er for snill.

STOR USIKKERHET: Ingen vet om Ståle Solbakken sitter på benken når Köln møter Borussia Mönchengladbach til ny skjebnekamp søndag. Her er nordmannen på treningsfeltet i går. Foto: Eduard Bopp
STOR USIKKERHET: Ingen vet om Ståle Solbakken sitter på benken når Köln møter Borussia Mönchengladbach til ny skjebnekamp søndag. Her er nordmannen på treningsfeltet i går. Foto: Eduard Bopp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med sine 8000 medlemmer er Fan-Projekt 1. FC Köln en mektig supportergruppe i Köln, og de danner kjernen blant de rundt 50 000 tilskuerne på lagets hjemmekamper.

Styremedlem Daniel Neuhöfer har støttet Ståle Solbakken fra starten av, også når det har stormet, men nå tror også han at tiden er moden for et trenerskifte.

- Den store majoriteten forventer ikke lenger bedring. Vi tror ikke på at Ståle kan snu motgangen og få Köln til å vinne igjen, sier han til Dagbladet.

- Veldig trist at det er nødvendig
Han håpet å se en positiv effekt av treningsleiren de dro på før hjemmekampen mot Werder Bremen, da fire spillere ble kastet ut av troppen og Solbakken markerte hvem som var sjefen.

Prestasjonen bak 1-1-resultatet mot Werder var ganske brukbar. Men i oppkjøringen til kampen mot Mainz gikk midtbanespiller Slawomir Peszko på fylla og ble kastet på glattcelle - den andre fylleskandalen i klubben på relativt kort tid.

Peszko ble også vraket fra troppen som tapte 0-4 mot Mainz.

- Saken med Peszko viser at laget fortsatt ikke har forstått alvoret. Ståle skulle vært strengere, han virker nesten for snill. Kanskje passer det ikke med en demokratisk lederstil i Köln, og at spillerne får overnatte hos seg selv natta før kamp. Dessverre virker det som om laget trenger en strengere trener som tvinger dem. Det er veldig trist at det er nødvendig, sier Neuhöfer.

Kölns daglige leder Claus Horstmann kom med en mildt sagt tvilsom tillitserklæring til Solbakken i går, da han sa at han «ikke kan utelukke at Ståle sitter på benken i neste kamp også».

- I fotballterminologi betyr det nesten alltid at man får sparken. Men jeg tror Horstmann bare var ærlig, og at han ikke vet hva som skjer, sier Neuhöfer.

Flau over livvakter
Han har registrert at det ble gjort hærverk på Kölns treningsanlegg etter Mainz-tapet, men lar seg ikke skuffe nevneverdig av det. Da er han langt mer oppgitt over at situasjonen rundt Solbakken nå er såpass hissig at han må følges av livvakter.

- Det gjør meg trist, og det er veldig skuffende. At supporterne er misfornøyd er forståelig, men vold er ikke svaret. Bildet av Ståle med livvakter gjør meg trist.

- IKKE STRENG NOK: Supporterleder Daniel Neuhöfer tror spillerne trenger en trener som pisker dem mer enn Solbakken gjør. Foto:  Eduard Bopp Sportfotografie
- IKKE STRENG NOK: Supporterleder Daniel Neuhöfer tror spillerne trenger en trener som pisker dem mer enn Solbakken gjør. Foto: Eduard Bopp Sportfotografie Vis mer

- Sist sesong ble det tagget på treningsfeltet at «hvis dere rykker ned, dreper vi dere»?

- Jeg tror ikke det var ment bokstavelig, budskapet var mer at spillerne vil bli hatet om de rykker ned. Jeg tror ikke det er stor fare for at noen blir angrepet fysisk, sier Neuhöfer.

Han understreker at de færreste mener Solbakken alene er ansvarlig for de dårlige resultatene, og at mange klandrer spillerne for labert engasjement og dårlig innsats.

Men å sparke et helt lag er som kjent en heller uvanlig løsning - og derfor har mange nå vendt seg mot Solbakken.

- Supporterne er fortsatt splittet om hvem som har skylda. Men de fleste er enige om at laget ikke kan sparkes, og da er kanskje det å sparke treneren den eneste muligheten. For det må skje en endring nå. Noen av spillerne bryr seg, andre ser ikke ut til å gjøre det. De tenker nok heller at de vil finne seg en annen klubb når Köln er nede.

- Tror du at Köln rykker ned?

- Når du ser hvordan laget spiller, så kan det helt lart skje. Det er tøffe kamper igjen, mens Hertha Berlin har et mye enklere program på papiret. Vi trenger en endring, men jeg stoler ikke på at vi får det, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer