Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi vant egentlig kampen

Henning Berg mener de ble frastjålet to poeng.

TO POENG GLAPP: Lillestrøm hadde grepet om de tre poengene, men måtte til slutt nøye seg med ett. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TO POENG GLAPP: Lillestrøm hadde grepet om de tre poengene, men måtte til slutt nøye seg med ett. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

||| SANDEFJORD (Dagbladet.no): Sandefjord - Lillestrøm 2-2.

Med elleve mot ti mann i 35 minutter, klarte Lillestrøm bare uavgjort mot Sandefjord i kveld.
 
Lillestrøm så lenge ut til å dra i land seieren, men fem minutter før slutt utliknet Malick Mane på et nydelig frispark. Nok en gang ble LSK rammet i sluttminuttet. Mane-scoringen var det 13 målet Henning Bergs menn har sluppet inn i løpet av kampenes siste 15 minutter.
 
Både Aalesund og Strømsgodset vant sine kamper i nedrykksstriden. Dermed har Berg og Lillestrøm ennå ikke reddet plassen i Tippeligaen.

Trengte poengene
På forhånd trengte begge lagene poeng for å trygge plassen i Tippeligaen. Sandefjord var nummer ni på tabellen - Lillestrøm lå på 11. plass.
 
Lillestrøm startet med par interessante kombinasjoner både i forsvar og i angrep. I Frode Kippes karantenefravær, spilte Steinar Pedersen og Marius Johnsen sammen som midtstoppere.
 
På topp figurerte Arild Sundgot som spiss i tospann med Magnus Myklebust, som vanligvis er kantspiller.
 
Åpnet best
Lillestrøm åpnet best og presset det første kvarteret. Sandefjord angrep sporadisk, spesielt på venstrekanten, men Lillestrøm tok ledelsen etter 21 minutter ved Nosabhor Iglebor.
 
Han stormet oppover med ballen i flere meter og veggspilte med Magnus Myklebust innenfor 16-meteren. Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen kunne intet gjøre med skuddet fra Iglebor.
 
Kanarifansen - rundt 500 av dem - var imidlertid ikke lenge i paradis på Komplett.no Arena. Hjemmelaget utliknet tre minutter seinere. Ørjan Røyrane mottok en flott pasning fra Fenan Salcinovic. Han dempet ballen på brystet, og sendte ballen elegant forbi Stefan Logi Magnusson i Lillestrøm-buret.
 
Lillestrøm mente det skulle være frispark i forkant av målet og at Røyrane sparket ned Lars Kristian Eriksen.

- Vi vant egentlig kampen. Han ble sparket ned. Utrolig at ingen av de fire dommerne fikk med seg det. Denne kampen vant vi egentlig 2-1. Mine spillere mente også at ingen var i nærheten da Malick Mane fikk frisparket som han scoret på, men den er jeg mer usikker på, sier en forbannet Henning Berg ifølge NTB.
 
Sandefjord fikk blod på tann etter utlikningen. De hadde spillet og sjansene, men lagene gikk til pause med ett mål hver.
 
Forventninger
5502 tilskuere hadde nok visse forventninger til andreomgangen, ettersom de første 45 minuttene var nok så severdige.
 
Og med rette.
 
Ti minutter ut i omgangen rev Espen Nystuen ned Magnus Myklebust, som var alene med keeper. Rødt kort og straffe, mente dommer Tommy Skjerven. Sandefjord-spillerne protesterte vilt, men som kjent: Til ingen nytte.
 
Arild Sundgot ekspederte ballen iskaldt i mål. 2-1 til Lillestrøm.
 
Med elleve mot ti mann dominerte bortelaget resten av omgangen. Likevel klarte de ikke å holde på ledelsen.
 
Fem minutter før slutt utliknet Malick Mane på et nydelig frispark.
 
Dermed gjorde Lillestrøm det vanskeligere for seg selv. I de to siste kampene møter de henholdsvis Brann (h) og Molde (b).

- Jeg er fornøyd med at vi kom tilbake og satte press på dem med 10 mann. Med 11 mann kampen igjennom tror jeg det ville blitt tre poeng. I stedet for defensive bytter etter utvisningen gjorde vi to halvoffensive bytter fordi vi vet at Lillestrøm ofte slipper inn mål mot slutten av kampene. Det fikk vi betalt for, sier Sandefjord-trener Patrick Walker.
— Vi vant egentlig kampen, mente Lillestrøm-trener Henning Berg etter 2-2 borte mot Sandefjord søndag.Berg mente at Ørjan Røyrane klippet ned venstreback Lars Kristian Eriksen i forkant av hjemmelagets første utligningsmål.— Han ble sparket ned. Utrolig at ingen av de fire dommerne fikk med seg det. Denne kampen vant vi egentlig 2-1, tordnet en fly forbannet Berg.— Mine spillere mente også at ingen var i nærheten da Malick Mane fikk frisparket som han scoret på, men den er jeg mer usikker på, sa Berg.Lillestrøm hadde kanskje fortjent å vinne kampen i Sandefjord. Alt i alt var de det beste laget.— Ett poeng er bedre enn ingenting. Vi spilte en god kamp, hadde bra kontroll og scoret to fine mål. sa Berg.

REDDET SANDEFJORD-POENG: Malick Mane scoret på et flott frispark like før slutt. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
REDDET SANDEFJORD-POENG: Malick Mane scoret på et flott frispark like før slutt. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling