- Vi var avhengige av at noen pisket oss

Hoseth om hvordan Rösler fikk snudd Molde-trenden.

PISK OG PRAT: Magne Hoseth sier Uwe Rösler har evnen til å si fra når det trengs, men roser samtidig tyskeren for godt humør og en god evne til å snakke med hver enkelt spiller når det trengs. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
PISK OG PRAT: Magne Hoseth sier Uwe Rösler har evnen til å si fra når det trengs, men roser samtidig tyskeren for godt humør og en god evne til å snakke med hver enkelt spiller når det trengs. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Uwe Rösler (41) ledet Molde til lagets første seier siden 16. mai i sin første kamp som trener i klubben.

Hva er det egentlig tyskeren har gjort for å snu den vonde trenden i løpet av to ukers landskamppause?

- Uwe har ikke gjort så veldig mye. Men han har prenta inn i hodet på oss at vi skal være mer kyniske defensivt og samtidig slippe oss løs når vi angriper, sier Molde-kaptein Magne Hoseth (29) til Dagbladet.

Det er ikke første gang et lag opplever at et trenerbytte gir umiddelbar kortsiktig effekt.

- Men det er også mange som skifter trener uten å få effekt. Vi var avhengig av noen som piska oss, og det gjør Uwe, sier Hoseth.

Prater mye Hoseth sier han har blitt overrasket over at Rösler har framstått annerledes enn bildet han har fått av treneren gjennom media.

- Det er mye smil og godt humør, og han prater mye med hver enkelt spiller. Det er flere som har slitt med selvtilliten og da hjelper det at treneren snakker direkte til deg, sier Hoseth.

Han roser Rösler for å kommunisere klart og tydelig.

Samtidig har Hoseth blandete følelser i forhold til trenerbyttet. Han hadde et svært godt forhold til gamletrener Kjell Jonevret, og synes det er vanskelig å svare på om det var riktig av Molde å sparke svensken.

- Kjell var som en farsfigur for meg, så det er vanskelig. Men jeg forstår at Molde måtte gjøre noe, og det er enklere å sparke én trener enn 22 spillere. Men det var vi spillere som underpresterte kamp etter kamp, ikke Kjell.

Mer intensitet Uansett trenertype ser Hoseth en positiv effekt av utskiftingen på treningsfeltet.

SINT KAPTEIN: Det var Makhtar Thioune (i midten) som ble utvist, men senegaleseren måtte selv stoppe kaptein Magne Hoseth i klagingen til fjerdedommer Mads Ahlsen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
SINT KAPTEIN: Det var Makhtar Thioune (i midten) som ble utvist, men senegaleseren måtte selv stoppe kaptein Magne Hoseth i klagingen til fjerdedommer Mads Ahlsen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

- Når Kjell var her i fire år, ble det kanskje til at han tok ut de samme spillerne. Det kan være demotiverende for nummer 16-17-18 i troppen. Nå er det litt flere som vil vise seg fram for en ny trener, og når disse hever seg, hever hele gruppa seg. Det gir bedre intensitet på treningene, sier han.

Sju runder før sesongslutt er det bare målforskjellen som skiller Molde fra Hønefoss, som ligger på kvalikplassen i øyeblikket.

Og det eneste som teller nå, er å holde de tre bunnlagene bak seg.

- Ja, vi har bare den røde streken å tenke på. Når vi kom så skjevt ut som vi gjorde, er det bare snakk om å holde plassen, sier Hoseth.

NY PAPPA? Magne Hoseth omtaler gamletrener Kjell Jonevret som en farsfigur. Her er det Uwe Rösler som legger faderlige armer på skuldrene til Magne Simonsen (t.v.) og Emil Johansson. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
NY PAPPA? Magne Hoseth omtaler gamletrener Kjell Jonevret som en farsfigur. Her er det Uwe Rösler som legger faderlige armer på skuldrene til Magne Simonsen (t.v.) og Emil Johansson. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer