Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi var det eneste fotballaget i verden der ingen var glade lenger

Klopp etter lørdagens seier.

ETTERLENGTET GLEDE: Jürgen Klopp kunne feire en etterlengtet seier i helgen, da Dortmund vant overbevisende 3-0 mot Mats Møller Dæhlis Freiburg. Nå vil han at spillerne skal kjenne på lykkefølelsen igjen, istedenfor å være lettet. Foto: AP Photo/dpa,Uli Deck
ETTERLENGTET GLEDE: Jürgen Klopp kunne feire en etterlengtet seier i helgen, da Dortmund vant overbevisende 3-0 mot Mats Møller Dæhlis Freiburg. Nå vil han at spillerne skal kjenne på lykkefølelsen igjen, istedenfor å være lettet. Foto: AP Photo/dpa,Uli Deck Vis mer

Borussia Dortmund løftet seg opp fra sisteplassen i 1. Bundesliga med en etterlengtet seier i helgen. Trener Jürgen Klopp ber spillerne glede seg over at trenden snudde.

Samtidig vet den karismatiske 47-åringen at én enkel 3-0-seier over Freiburg ikke er nok. Før lørdagens trepoenger gikk det fem kamper uten seier, og Dortmund-spillerne må følge opp triumfen for å kjempe seg ut av nedrykksstriden.

En ny seier hjemme mot Mainz fredag kan bli svært viktig i en nedrykkskamp som egentlig omfatter over halvparten av lagene i ligaen.

Seriemesteren fra 2012 ligger nå tredje sist med ett poeng mer enn Freiburg og Stuttgart. Hoffenheim på 7.-plass har kun sju poeng mer enn Dortmund.

Plan B? Klopps menn kom fra et tap mot Augsburg i midtuken, men fikk en viktig ro i laget da Marco Reus gjorde 1-0 tidlig lørdag. Pierre-Emerick Aubameyang scoret to etter pause og sørget for en komfortabel seier, kun den femte for sesongen, mot et tannløst Freiburg-lag.

- Jeg sa til spillerne før kampen at de bør være veldig glade om de vinner, ikke bare lettet. Vi var det eneste fotballaget i verden der ingen var glade lenger, fortalte Klopp.

Han er tidligere i sesongen blitt beskyldt for ikke å ha en «plan B» når ting går Dortmund imot. Men lørdag lyktes han i å ofre spissene Ciro Immobile og Adrián Ramos for en smule mer stabilitet.

- Trenger mot - Kampen mot Augsburg ble et mentalt problem. Vi gikk til Freiburg-kampen enda mer konsentrerte og var opptatt av å holde et positivt tankesett, mente tomålsscorer Aubameyang.

Klopp er enig.

- Vi tok med oss det positive fra Augsburg-kampen og gjorde noen få endringer. Fysisk er vi i mye bedre form, og vi har også forbedret oss taktisk. Nå handler det om å ha mot i de avgjørende situasjonene og tro på ferdighetene våre. Freiburg-kampen var et steg i riktig retning. Laget fulgte planen i samtlige 90 minutter, sier han.

Dortmund har ikke vunnet to strake kamper i serien siden i 2. og 3. serierunde. Klopp håper glede og tro skal gjøre at laget kopierer den bedriften mot Mainz. (NTB)