Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi var fantastiske

England VM-klare etter storspill mot Polen.

TIL VM: Wayne Rooney headet inn 1-0 mot Polen. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
TIL VM: Wayne Rooney headet inn 1-0 mot Polen. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

• England - Polen 2-0

(Dagbladet): Hele England holdt pusten da Polen gjestet Wembley og mange husker fortsatt fiaskoen da VM i 1994 glapp.

Men etter 41 minutter stanget Wayne Rooney hele England godt på vei mot Brasil med sin 1-0-scoring. Rett før slutt satte Steven Gerrard spikeren i kista da han tuppet inn 2-0.

- Vi var fantastiske. Den store utfordringen er å spille bedre etter pause. Vi må holde ballen i laget, sier Steven Gerrard til ITV.
- Vi blir bedre defensivt. Vi spiller bra sammen, det vet vi. Vi presterte under press, sier Gerrard.
Presset England United-spissen Rooney fant veien til nettmaskene etter sjansesløsing den første halvtimen.

- Det var viktig å være tålmodig. Vi visste at vi ville få sjanser. Vi må alltid tenke positivt, sier Rooney.

Venstreback Leighton Baines slo et presist innlegg til Rooney som headet ballen ned i høyre hjørne fra 10 meter.

- Nervene er ok. Jeg vil alltid være nervøs for at noe sprøtt skal skje eller at vi ikke skal sette sjansene. Jeg kunne ikke tro det som skjedde i første omgang og alle sjansene vi misset, sier landslagssjef Roy Hodgson til BBC.

- Nå ser jeg fram til VM i Brasil. Dette er nok noe av det større jeg har vært med på, sier Hodgson.

Fire minutter før slutt var det Steven Gerrard som dro seg gjennom Polen-forsvaret og satte inn 2-0. Dermed kunne engelskmennene juble for tre poeng og VM-plass.

England hadde kniven mot strupen før Polen gjestet Wembley og bare seier var godt nok for å sikre VM-billett og unngå playoff. Tabelltoer Ukraina hadde nemlig miniputten San Marino i siste kamp og la derfor press på britene før skjebnekampen i kvalikgruppa. England avsluttet dermed kvalifiseringen uten tap og endte med seks seire og fire uavgjort.

Slo tilbake Rooneys scoring var hans sjuende scoring på seks kamper i VM-kvaliken. Men det var langt fra noen selvfølge at United-spilleren skulle bli en av de store heltene.

HELT: Rooney kunne juble etter scoringen som sikret VM-plass. Foto: AP Photo/Matt Dunham
HELT: Rooney kunne juble etter scoringen som sikret VM-plass. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer

27-åringen har hatt en turbulent sommer og var koblet bort fra United. I tillegg har de røde djevlene hatt en vanskelig start på sesongen i Premier League. For mens formspilleren Daniel Sturridge og spissmakker Danny Welbeck sløste med sjansene, var Rooneys hodestøt nok til å havne på hele Englands lepper.

Verdensmesterskapet blir også landslagssjef Roy Hodgsons første som England-sjef. Han ledet også laget i EM 2012.

Sammen med England ble Bosnia, Russland og Spania klare for VM som gruppevinnere i kveld. Fra før er Tyskland, Italia, Belgia og Nederland klare. Fra kvalifiseringen utenfor Europa er Brasil, Japan, Australia, Iran, Sør-Korea, Argentina, Costa Rica, USA og Colombia klare.

Gruppetoerne Kroatia, Sverige, Romania, Island, Portugal, Hellas, Ukraina, Frankrike må ut i playoff.

Danmark med 16 poeng ble svakest toer og mister sjansen på playoff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling