- Vi var grusomme

Hoseth fryktet det verste da Molde kollapset mot HamKam.

VIDERE I CUPEN:  Moldes Magne Hoseth fryktet det verste da HamKam scoret to mål i sluttminuttene mot Molde. Molde vant kampen 3-2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VIDERE I CUPEN: Moldes Magne Hoseth fryktet det verste da HamKam scoret to mål i sluttminuttene mot Molde. Molde vant kampen 3-2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

• Molde - HamKam 3-2

MOLDE (Dagbladet) - Det er ingen god start og ingen god avslutning. Vi var grusomme i de siste sju minuttene av kampen, sier Magne Hoseth til Dagbladet etter at han fra benken ble vitne til et Molde-lag som raknet fullstendig i sluttminuttene mot HamKam i cupens tredje runde.

Med ett minutt å spille igjen av ordinær spilletid, så det ut til at Molde skulle kontrollere inn en sikker 3-0-seier mot HamKam etter to scoringer av Davy Claude Angan og ett av Jo Inge Berget.

Men så slo Molde-forsvaret av bryteren.

Tore Andreas Gundersen reduserte først til 1-3 i det 89. minutt med et herlig skrudd skudd høyt i Ole Söderbergs lengste hjørne. Og når Niklas Tilley Solhaug overlistet Moldes svenske keeper tre minutter på overtid, bredte nervøsiteten seg hos Molde-publikummet.

Hang ikke sammen
På benken satt Magne Hoseth og trodde ikke det han så. Moldes midtbaneveteran ble byttet ut i det 79. minutt på stillingen 3-0 til hjemmelaget.

- Når jeg gikk ut var HamKam helt ferdige. Det var ikke noen god avslutning. Det er en kombinasjon mellom konsentrasjonssvikt, dårlig bevegelse og for korte angrep, sier Hoseth i et forsøk på å forklare kollapsen i sluttminuttene.

Ole Gunnar Solskjær mener Molde må bli mer taktisk klok i slutten av kampene, spesielt når de skal ut i Europa og Champions League-kvalik.

- Det er ikke grunn til å riskere å miste ballen når du leder 3-0. Da må heller de gjøre det de kan for å vinne den og så åpner det seg rom og så bør vi heller score det fjerde målet.

- Vi hang ikke sammen som et lag. Det var to-tre som jobbet sammen og ikke elleve. Hadde dette vært en europakvalik, så hadde dette vært en stor, stor skuffelse. I europacupen tåler vi ikke å slippe inn to mål på slutten, sier Solskjær.

Ikke veldig truet
Magne Hoseth er likevel fornøyd med at lagets hans kom seg videre til cupens fjerde runde.

- Vi vinner i hvert fall og det må vi ta med oss. Resultatet er også litt misvisende. Vi var jo ikke veldig truet.

Molde-manager Solskjær er enig med sin kaptein for dagen.

- Vi kunne jo ha scoret fire-fem mål. Det er helt klart. Det ser jevnere ut enn hva det var. HamKam hadde ikke fortjent å få 3-3 her, sier Solskjær.