- Vi var heldige

Fredrik Ljungberg tok Arsenal et steg nærmere ligagull med scoring og assist, men navnebror Frederic Kanouté på West Ham kunne ha ødelagt festen.

Åtte minutter før hvilen rundet Kanouté både Tony Adams og David Seaman. Avslutningen var god og hadde retning mot mål, men Ashley Cole stormet til og fikk en fot på ballen. Kanouté jublet for mål, men dommeren vinket spillet videre.

- Vi var heldige da West Ham fikk underkjent den scoringen, sa Fredrik Ljungberg etter kampslutt.

Forandret kampbilde

TV-bildene viser at Ljungberg kan ha rett. Dommerens avgjørelse er diskuterbar. Vinkelen på tv-bildene er ikke hundre prosent riktig, men mye tyder på at hele ballen var over i det øyeblikket Cole fikk sparket den vekk.

Siden Arsenal puttet to mål senere i kampen, får ikke den omstridte dommeravgjørelsen direkte betydning for sluttstillingen i Premier League. Det er likevel fristende å tenke på hva som hadde skjedd hvis West Ham hadde fått godkjent målet.

- Jeg vet ikke om det var mål, men hadde det blitt godkjent, ville det ha forandret kampbildet, sier Ljungberg.

Får skryt

I stedet var det den lille svensken som sjøl fikk æren av å male kampbildet på Highbury.

  • I det 77. minutt kom han på et av sine karakteristiske sugende løp i bakrommet. Pasningen fra Dennis Bergkamp var like perfekt, og Ljungberg kunne bare kippe ballen forbi en utrusende David James.
  • Tre minutter seinere kom svensken seg fri på høyrekanten. Innlegget traff Nwankwo Kanu på lissa. Nigerianeren sendte ballen via bakken og opp i netttaket bak keeper James.

Med regien på begge målene ble han kåret til «man of the match», og det vanket også skryt fra lagkameratene etter kampen.

- Ljungberg er en smart spiller. Han har rett og slett hatt en utrolig bra sesong, sier midtstopper Martin Keown, som også roser laginnsatsen.

- I dag holdt vi hodet kaldt og kom skikkelig sterkt mot slutten.

DØM SELV: Situasjonen sett fra motsatt vinkel
REDDER? Ashley Cole treffer kanskje i tide?
AVGJØR: Her setter Ljungberg ballen forbi West Ham-keeper David James, og sender laget sitt i ledelse 1- 0. Scoringen kom etter et førtimetersløp, og en praktfull gjennombruddspasning fra Dennis Bergkamp.