- Vi var heldige

Jan Derek Sørensens frisparkperle startet en helgul snuoperasjon i Bodø.

ASPMYRA (Dagbladet.no): • Bodø/Glimt - Lyn 2-1 (0-1)

-Lyn var det beste laget i dag, og vi var heldige som stakk av med seieren. Lyn hadde fortjent alle poengene, sa Jan Derek Sørensen til Dagbladet.no etter kampslutt.

- Rønning skulle ikke vært på banen 

Sørensen, med en fortid i Lyn, hadde en fot med i begge målene som sørget for at nordlendingene til slutt kunne juble høyest i Bodø i kveld.

Først skrudde han et frispark fra 20 meter vakkert i vinkelen bak en sjanseløs Eddie Gustavson. Så, ett minutt før full tid, la Sørensen hjørnesparket som Per Verner Rønning fikk stange i mål med hodet fra kloss hold.

At nettopp Rønning fikk avgjøre kampen, var ikke Lyn-trener Henning Berg særlig fornøyd med etter kampslutt.

-Han (Rønning) skulle ikke ha vært på banen. Dommeren burde ha gitt ham rødt kort da han dro ned Kim Holmen tidligere i kampen. Det er for dårlig av dommeren, sa Henning Berg til Dagbladet.no.

Og han har kanskje et poeng.

JUBLET ETTER SNUOPERASJON: Bodø/Glimt klarte å opprettholde sin gode hjemmestatistikk med en sterk snuoperasjon mot Lyn. Foto: Robin Stangeland/Scanpix
JUBLET ETTER SNUOPERASJON: Bodø/Glimt klarte å opprettholde sin gode hjemmestatistikk med en sterk snuoperasjon mot Lyn. Foto: Robin Stangeland/Scanpix Vis mer

Situasjonen Berg refererer til fant sted tidlig i andre omgang rett utenfor Glimts sekstenmeter, hvor lynraske Kim Holmen hadde fri bane mot mål.

Per Verner Rønning så ut til å legge Kim Holmen i bakken, men dommer Kjell Alseth vinket bare spillet videre.

Mot kampens gang, for Lyn var nemlig best i det meste, og burde ha avgjort kampen tidlig.

-Det var et voldsomt tempo i første omgang, og vi ble løpende etter. Da ble vi slitne etter hvert, og Lyn var bedre enn oss, sa Sørensen.

Udinese på spissjakt 

Formsterke Lyn kom til Bodø for å knipe tre poeng fra et formsvakt Bodø/Glimt, men måtte fly tomhendt tilbake til hovedstaden etter en snuoperasjon av de sjeldne mot et hjemmelag som nekter å tape på Aspmyra.

Brennhete Odion Ighalo viste etter 8 minutter hvorfor klubber som Brann og Udinese ligger langflat etter 19-åringen. Nigerianeren vendte like godt bort det som var av motspillere, og alene foran Pavel Londak i glimtmålet kippet Ighalo ballen arrogant i mål via Glimts keeper.

I kveld ble det i følge TV2 klart at også den italienske Serie A-klubben Udinese har kastet seg inn i kampen om å sikre seg nigerianerens tjenester, og skal ha kommet med et bud som er høyere enn Brann sitt. Akkurat i dag var det slett ikke vanskelig å skjønne hvorfor.

- Vi var heldige

Ighalo skapte voldsomme problemer for et tregt glimtforsvar gjennom hele omgangen, og kunne lagt på til 2-0 kort tid etter. Denne gangen sto imidlertid Pavel Londak på rett sted, og avverget skuddet fra nigerianeren.

Udinese skal også ha kommet med et bud på Lyns 18-årige angrepsspiller Jo Inge Berget. Berget bekreftet søndag overfor Dagbladet.no at den italienske toppklubben har kommet med et bud, men at han ikke vet noe mer enn det foreløpig. Han innrømmer at det frister med en tilværelse i italiensk Serie A.

-Selvfølgelig er det interessant. Udinese er en stor klubb i utlandet, og det høres så absolutt spennende ut at de er interessert i meg, sa Jo Inge Berget til Dagbladet.no etter kampen.

-Utrolig deilig 

Kåre Ingebrigtsen valgte å starte med Thiago Martins på topp. Brasilianeren har vært skadeplaget helt siden kampen mot Vålerenga i vår, og måtte ut etter 25 minutter.

Da hadde venstreback Ruben Imingen kastet inn håndkleet, og rett før pause måtte også Thomas Rønning gi seg med en kneskade. Dermed hadde Glimt brukt opp alle sine bytter før pause, men Ingebrigtsens disipler maktet likevel å snu kampen.

Kåre Ingebrigtsen feiret seieren med et stykke pizza etter kampen, og overfor Dagbladet.no bedyret trønderen at seieren slett ikke var så ufortjent som kaptein Sørensen ville ha det til.

-Nei, jeg syns ikke det. Det er i hvert fall ikke noe ran. Lyn var bedre enn oss de første 20, hvor vi får trøbbel og blir løpende mye imellom. Men jeg syns ikke de skaper all verden resten av kampen. De har et par nesten-sjanser, det er alt, sa Ingebrigtsen.

Som naturlig nok var fornøyd med at Glimt tok sin første trepoenger siden hjemmekampen mot Lillestrøm 2.juni.

-Utrolig deilig. Godt å se at vi klarer å ta dem på dødball. Vi visste på forhånd at vi måtte være bedre enn dem på dødball, og det gjorde utslaget i dag, sa Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Lyn-trener Henning Berg var lite fornøyd med at det til slutt ble vendereis til Oslo uten poengfangst i sekken.

-Det er frustrerende at vi taper denne kampen. Jeg syns vi gjør mye bra i dag, men jeg er skuffet over at vi ikke klarer å avgjøre kampen tidlig. Men, sånn er fotballen og Glimt scorer to fine mål, sa Berg til Dagbladet.no etter kampen.

Dermed klatret Glimt fra syvende til femteplass på tabellen, og puster med det Lyn i ryggen, som beholdt sin fjerdeplass etter dagens kamp.

INTERESSERT I ITALIA-SPILL: Lyn-unggutten Jo Inge Berget reiser gladelig til Udinese om Lyn og den italienske toppklubben kommer til enighet.
ETTERTRAKTET: Odion Ighalo viste hvorfor det er i ferd med å bygge seg opp en kamp om nigerianerens tjenester mellom Brann og Udinese.