Christian Eriksen om Champions League-dramaet

- Vi var heldige

Christian Eriksen innrømmer at Tottenham hadde marginene sin side i en thriller av en Champions League-semifinale.

SE HØYDEPUNKTENE: Se målene fra oppgjøret mellom Ajax og Tottenham her. Video: Viasat

For andre dag på rad ble vi vitne til en snuoperasjon av de sjeldne i en Champions League-finale. Der Liverpool snudde 0-3 til 4-3, klarte Tottenham å snu 0-1 til 3-3 sammenlagt mot Ajax - og sikret finale på bortemålsregelen.

1. juni er det Liverpool og Tottenham som skal kjempe om det gjeve Champions League-trofeet.

Tottenham vant 3-2 i Nederland. Det avgjørende målet kom fem (!) minutter på overtid. Lucas Moura ble den store helten. Tottenhams danske midtbanegigant, Christian Eriksen, mener imidlertid London-laget var heldige.

- Det var en nervepirrende kamp. Vi prøvde å kjempe oss tilbake, men til syvende og sist var vi bare heldige, sier Eriksen i intervjuet etter kamp.

Brøt sammen i intervju

Eriksen sier videre at han har vondt av Ajax, som lenge så ut til å være klare for en Champions League-finale.

- De var bedre enn oss i begge kampene. Men dette er en lettelse, for vi har kjempet hardt for dette. Det er en drøm å være i finalen, fortsetter Eriksen.

Hvor mye det hele betød, var synlig på trener Mauricio Pochettino. Han brøt sammen i intervjusonen etter kamp.

- Takk, fotball. Takk, dere, spillerne... De er helter. I fjor sa jeg til alle at jeg har en gruppe spillere som er helter. Andre halvdel var fantastisk. Takk, fotball. Uten disse følelsene, uten fotball, er det umulig å leve. Takk til alle som tror på oss. Det er fantastisk, men vanskelig å forklare hvordan vi føler oss nå, sier Pochettino til BT Sport etter kampen.

Han fortsetter:

- Vi snakket før kampen om at vi måtte jobbe hardt og føle kjærligheten. Det er ikke stress, det er lidenskap. Følelsene vi viste, er lidenskap. Dette er fotball. Jeg er så takknemlig, sa Pochettino, før han brøt sammen igjen.

Hyllet

Det var Lucas Moura som ble den store helten for Mauricio Pochettinos menn fem minutter på overtid etter å ha scoret det viktige siste bortemålet for Tottenham. Det var Llorente som stusset ballen til Dele Alli, som bare sendte ballen videre til Lucas Moura. Dermed ble han hat trick-helt og sendte Tottenham til finale mot alle odds.

- Det er et drama av dimensjoner, melder Viasat-kommentator Lars Tjærnås på direkten.

Etter målet så man gråtende spillere for begge lag. Knuste Ajax-spillere, og gledestårer fra Tottenham-spillerne.

Tidligere Tottenham-spiller Jermaine Jenas var naturligvis meget fornøyd med hvordan kampen endte i Amsterdam.

- Ajax spilte så bra, men i andre omgang ga Tottenham alt, og de så ut som et helt annet lag. For en kveld for klubben, sier Jenas til BBC.