- Vi var helt ute av det på 3-0

Tottenham opplevde sjokk-halvtime i Sveits, men reiste seg.

MARERITT: Tottenham-keeper Heurelho Gomes så tre baller i nettet bak seg før en halvtime var spilt. Da så det ille ut for Tottenham mot Young Boys.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI
MARERITT: Tottenham-keeper Heurelho Gomes så tre baller i nettet bak seg før en halvtime var spilt. Da så det ille ut for Tottenham mot Young Boys.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

||| (Dagbladet): Young Boys - Tottenham 3-2.

Mange Tottenham-supportere pustet nok litt lettet ut da det sto Young Boys på den trekningskula som symboliserte Spurs' motstander i siste kvalikrunde til Champions League.

Den lettpusten snudde til panikkangst i løpet av den første halvtimen i Bern, Sveits.

Young Boys rev Tottenham i filler og scoret tre i løpet av 28 minutter, og en stund så det ut til at Champions League-håpet skulle glippe for engelskmennene i god tid før pause.

Men Harry Redknapp tok grep, og Tottenham reiste seg.

En sen scoring i begge omganger sørget for at avansementet likevel er innen god rekkevidde for London-laget.

- Det ble et flott tap til slutt, om det finnes noe sånt, sier manager Redknapp, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Vi var helt ute av det på 3-0. Vi var i desperat trøbbel, så all ære til spillerne som kjempet seg tilbake. Nå må vi vinne hjemme, og har en god mulighet, sier Tottenham-sjefen.

Marerittstart for Spurs
Den første halvtimen i Bern ga grunn til å stille spørsmålet om Tottenham undervurderte sin sveitsiske motstander før denne kampen.

Spurs-forsvaret hadde huller som, ja, den osten, og allerede etter fem minutter suste det i nettet bak Heurelho Gomes.

TO VIKTIGE SCORINGER: Sebastien Bassong reduserte like før pause, så reduserte Roman Pavljutsenko enda en gang like før slutt.Foto: SCANPIX/EPA/PETER KLAUNZER
TO VIKTIGE SCORINGER: Sebastien Bassong reduserte like før pause, så reduserte Roman Pavljutsenko enda en gang like før slutt.Foto: SCANPIX/EPA/PETER KLAUNZER Vis mer

Et langskudd stoppet noe heldig i en Tottenham-rygg, og med perfekt oppsett kunne Senad Lulic plassere ballen enkelt forbi den brasilianske målvakten.

Vondt ble verre
Tottenham var rystet, og det skulle bli verre.

13 minutter var spilt da det smalt igjen.

Thierry Doubai satte fart fra egen banehalvdel, skjøt enda mer fart og fikk Spurs-forsvarets fulle oppmerksomhet - nok til at Henri Bienvenu ble glemt.

Doubai stakk ballen gjennom på akkurat riktig tidspunkt, og satte den i nettet med klinisk presisjon da han kom alene med Gomes.

Etter en knapp halvtime økte Young Boys til 3-0.

Xavier Hochstrasser fikk stå helt alene midt inne i Tottenham-forsvaret da enda en av disse stikkerne kom fra Moreno Costanzo, og dunket ballen opp i nærmeste kryss.

- Vi kom treigt ut av startblokkene, og det var veldig skuffende. Den første halvtimen var enkelt og greit ikke bra nok, sier Michael Dawson.

Bytte ga bortehåp
På Spurs-benken var man i sjokk. Harry Redknapp måtte gjøre noe, og gjorde det.

Svimle Benoit Assou-Ekotto ble tatt av, Tom Huddlestone kom inn, og Gareth Bale ble flyttet ned på venstrebacken for å tette hullene i forsvaret.

Med det fikk Tottenham litt større trygghet, og begynte også å skape mer framover. Belønningen kom med tre minutter igjen til pause, i en god periode for bortelaget.

RYSTET: Men sånn som på dette bildet så Tottenham-spillerne ut etter en halvtime.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI
RYSTET: Men sånn som på dette bildet så Tottenham-spillerne ut etter en halvtime.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI Vis mer

Sebastien Bassong kom seg høyest på en corner, og stanget ballen i nettaket, der målvakt Marco Wölfli ikke kunne nå den.

Med det kunne Tottenham gå til pause, litt mindre skjelvne.

Reddet restene
Og etter hvilen løftet engelskmennene seg.

Robbie Keane kom inn for Tottenham, og Redknapps gutter presset Young Boys hele omgangen, mens sveitserne var sylskarpe på kontringer.

Sjansene florerte begge veier, kampen sto helt på vippen, så dyttet Roman Pavljutsjenko utfallet i riktig retning for sitt lag.

Russeren hadde en vanskelig dag på jobben fram til det 84. minutt, men da han ble spilt gjennom av Keane viste han den presisjonen han hadde manglet til det tidspunktet.

Pavljutsjenko dunket ballen opp i nærmeste kryss, og sørget for at Tottenham sikret det utgangspunktet før returen, som så ut som en umulighet etter den første halvtimen i Sveits.