<strong>DRAR TIL RIVALEN:</strong> Mario Götze forlater Borussia Dortmund til fordel for rivalen Bayern München etter sesongen. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB scanpix
DRAR TIL RIVALEN: Mario Götze forlater Borussia Dortmund til fordel for rivalen Bayern München etter sesongen. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB scanpix Vis mer

- Vi var ikke forberedt på dette

Sjokkovergangen er vanskelig å svelge for supporterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg Bayern München - Barcelona i vårt Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Mario Götze meldte i dag overgang fra Borussia Dortmund til bundesligarival Bayern München neste sesong. En overgang som kom som et sjokk på de fleste. En av lederne for den norske supporterklubben til Borussia Dortmund, Ole Radenbach, så heller ikke dagens nyhet komme.

- Jeg er veldig skuffa og føler meg svikta. Götze er en spiller vi hadde satsa på skulle være med oss videre. Vi var forberedt på at han kanskje skulle ta turen til Madrid, Barca eller kanskje England til og med. Men at han går til Bayern München var ganske tungt, sier Radenbach til Dagbladet og utdyper:

- Det kom helt overraskende. Det handler jo om en utkjøpsklausul, men i intervjuene han har gitt, det siste for en måned siden, har han sagt at det kun er Barca og Real Madrid som er interessant, og at det ellers ikke er noen grunn til å dra. Det er veldig overraskende at han drar til Bayern. Det gikk riktignok rykter om at han sov i sengetøyet til Bayern München, og da er det kanskje ikke så rart, sier Radenbach.

Bayern München utløste klausulen i 20-åringens kontrakt. Prisen blir på 37 millioner euro, eller 282 millioner norske kroner.

Radenbach peker blant annet på Mats Hummels som ikke ville ha en utkjøpsklausul fordi han ønsker at Borussia Dortmund skal få de pengene de fortjener om han en dag blir solgt. Han skjønner likevel spillere som velger å ha en slik klausul i kontrakten.

Avledningsmanøver Bayern München-president Uli Hoeness har fått mye oppmerksomhet i media den seneste tiden for mistanke om skattesvindel. Radenbach spekulerer i om kanskje dagens nyhet er en avledningsmanøver for å rette fokuset mot det sportslige i klubben.

- Det har vært snakk at Uli Hoeness har vært involvert i skattesvindel. Han har vært flink til å bruke slike ting til sin favør. Det ble sagt at Götze ikke skulle si noe om fremtiden før til sommeren. Men siden det akkurat nylig har vært så stort i media dette skattegreiene, så er det litt spesielt at det kommer nå før en av de viktigste kampene vi har hatt på ti år, sier Radenbach.

Som Borrusia Dortmund-supporter blir du tvunget til å se mange gode spillere bruke klubben som et springbrett for en videre karriere, og Radenbach tror at Dortmund skal klare seg fint, også i fremtiden. Nå er han spent på hvilken mottakelse Mario Götze får av sine egne mot Real Madrid.

- Jeg er spent på hvordan han bli mottatt ut sesongen. Vi har nesten sikret oss andreplassen i ligaen, og det er Champions League som gjelder, og der må vi holde sammen for å slå ut Real Madrid. Det er et ekstremt dårlig tidspunkt for Dortmund, og det er merkelig at det kommer fram nå, sier Radenbach.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer