- Vi var impotente, på grensa til det latterlige

Mourinho ydmyket av Barcas viagrafotball.

LATTERLIGGJORT: José Mourinho forteller at han aldri har tapt 5-0 før. I går kveld skjedde der det som Real Madrid-trener er verst å oppleve noe slikt, på Camp Nou. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
LATTERLIGGJORT: José Mourinho forteller at han aldri har tapt 5-0 før. I går kveld skjedde der det som Real Madrid-trener er verst å oppleve noe slikt, på Camp Nou. Foto: ALBERT GEA/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Barcelona - Real Madrid 5-0.

Oppbygningen til gårsdagens El Clasico var så enorm at den var bortimot umulig å følge opp. Ett lag klarte det, og det til de grader.

Barcelona spilte en fotball verden sjelden ser maken til.

Real Madrid derimot, var ikke i nærheten av å forsvare de stolte, hvite draktene sine. I går burde de kanskje spilt i grått, uten at det hadde natt noe å si - for det gikk ikke lang tid før de var helt avkledd av katalanerne.

- Vår egen feil José Mourinho sank dypere og dypere inn i hulen sin på trenerbenken. Han kjeftet ikke engang, det virket bare som han ville forsvinne. Og sjelden har portugiseren vært så resignert etter et nederlag - hans største i trenerkarrieren.

Så skuffet at han ikke maktet å komme med sine karakteristiske meldinger etterpå. Han innrømmer at Barca var klart best (noe annet ville trolig ført til at lagets legeteam hentet ham for undersøkelser) og at Real var langt, langt under pari.

VERDENS BESTE? Tross et blekt VM, kan Lionel Messi fort stikke av med prisen som verdens beste spiller i 2010. Han svekket i hvert fall ikke sine sjanser mot Real Madrid. Foto: MANU FERNANDEZ/AP
VERDENS BESTE? Tross et blekt VM, kan Lionel Messi fort stikke av med prisen som verdens beste spiller i 2010. Han svekket i hvert fall ikke sine sjanser mot Real Madrid. Foto: MANU FERNANDEZ/AP Vis mer

- Vi ga bort to mål, som grenser til det latterlige. Dette er vår egen feil, sier han ifølge The Guardian.

Gigantenes aften på Camp Nou handlet selvfølgelig om mye mer enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo - en duell førstnevnte vant på en ufattelig knockout, selv uten å selv score. Målene sørget Xavi, Pedro, David Villa (2) og Jeffren for.

- Var sjanseløse Nå håper Mourinho at spillerne klarer å reise seg fort, selv om de akkurat er blitt overkjørt av en fotballbulldoser.

- Jeg håper ikke denne kampen vil påvirke oss mentalt. Jeg har snakket med spillerne og sagt til dem at tittelkampen ikke er over. Vi kan ikke dra herfra gråtende.

Barcelona har nå overtatt ledelsen i La Liga, og er to poeng foran hovedstadslaget. Storseieren betyr også at de må tape med seks på Santiago Bernabeu for å miste innbyrdes-fordelen.

Real-sjefen forteller at han først ga opp da det ble 3-0.

VILLA-DOBBEL: David Villa scoret to av Barcelona-målene. Foto: MANU FERNANDEZ/AP
VILLA-DOBBEL: David Villa scoret to av Barcelona-målene. Foto: MANU FERNANDEZ/AP Vis mer

- På 2-0 har du to muligheter. Du kan enten tenke at nå setter vi strek eller så kan du ta sjanser og prøve å komme inn i kampen igjen. De er kjappe og farlige på kontringer, og vi betalte prisen. Da de scoret det tredje, var kampen over. Jeg visste at vi var sjanseløse, vi følte oss impotente, sier han.

Og som om ikke femmålstapet var nok. På overtid ble Sergio Ramos utvist for gjestene. Ifølge Marca er han den Real Madrid-spilleren som nå har flest røde kort i seriesammenheng. Og ti utvisninger på 175 kamper er litt verre enn Farnando Hierros ti rødkort på 439 matcher. Ramos ble også utvist for en uke siden i Champions League - muligens med vilje, for å minske faren for å sone i utslagsrundene.

RØDT NUMMER TI: Sergio Ramos har nå pådratt seg ti røde kort i seriesammenheng. Ingen Real Madrid-spillere har flere. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
RØDT NUMMER TI: Sergio Ramos har nå pådratt seg ti røde kort i seriesammenheng. Ingen Real Madrid-spillere har flere. Foto: ALBERT GEA/REUTERS Vis mer