- Vi var jo sjanseløse

MOSS (Dagbladet): Moss-Vålerenga 2-1. - Fy faen, brølte VIF-trener Tom Nordlie og smalt garderobedøra igjen med et brak. - Vålerenga kan takke seg sjøl, sier Moss-trener Knut Torbjørn Eggen. Og: - Jeg takker dem.

Fordi:

- I forhold til å skape noe sjøl var vi sjanseløse i hele kampen, fortsetter Knut Torbjørn Eggen. - Derfor spilte vi for ett poeng etter pause. Og for være helt ærlig så synes jeg synd på Vålerenga.

Men:

- Det er ikke min jobb.

Tom Nordlie syntes ikke synd på noen. Ikke på seg seg sjøl og ikke på spillerne. Men rasende var han _ og veldig verbal. Etter tapet som Christian Petersen påførte dem 35 sekunder på overtid.

- Det hjelper ikke å føle at du skulle vunnet så lenge du slipper inn faens oldemor, sier Tom Nordlie. - Det er jo vi som skaper målsjansen for Moss. Og det på overtid hvor vi har ballen, full kontroll og alt trøkket.

- Jeg kan ikke si annet enn at vi er teite.

Men Vålerenga var ikke stuter fra start. De var faktisk ganske bra. Og det tidlige målet Espen Musæus scoret var en prestasjon hentet fra den øverste skuffen. Uten at det hjalp til slutt.

44 minutter ut i kampen utliknet Moss. Det var det første forsøket på VIF-keeper Øivind Bolthof. Men Jarko Wiss er en løve i lufta. Samtidig som Vålerenga er elendige til å forsvare defensive dødballer.

- Nå har vi sluppet inn tre dødballmål på to kamper, sier Tom Nordlie. - Da hjelper det ikke at vi har ballen hele tida.

- Heldigvis var ikke Vålerenga giftigere, sier Knut Torbjørn Eggen. - Vi ga dem jo muligheter hele tida. Men likevel klarte vi å vinne til slutt.

- Det føles som om julenissen og hele familien hans har vært her.

Og Knut Torbjørn Eggen sier det vesentlige. Vålerenga KAN nemlig taklke seg sjøl. Og når Tom Nordlie får kjølt ned hodet sitt og sett videoen fra kampen så vil han innse følgende:

At lagets hans ikke hadde det som skulle tiln alle de gangene Moss ga dem ballen i blinde.

- Det er mulig vi ikke hadde så mange målsjanser, sier Nordlie. - Men vi hadde jo trøkket. Og ja, jeg vet at det er noen som sier at sånt skjer i fotball og at det er det som gjør dette spillet så fasscinerende.

Men:

- Det akseptere ikke jeg.

Likevel må Tom Nordlie akseptere det faktum at Vålerenga mangler fart og presisjon. Og en Kjetil Rekdal som synes mer enn bare 15 minutter av en fotballkamp.

- Min jobb som pedagog er å ta tak i det positive, sier Nordlie. - Og det var mye positivt i denne kampen. Men det hjelper ikke en dritt at du er best når du taper.

Søndag møter Vålerenga Stabæk på Ullevaal. Det var VIF-trenerens eneste trøst i går kveld.

- Fint å få en ny kamp med en gang slik at vi kan bli ferdige med denne møkka her. Hadde det vært 14 dager til neste gang _ med landskamp i mellomtida _ er jeg sikker på at jeg hadde fått hjerteinfarkt.