Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi var langt, langt unna vårt beste nivå i dag

Sterk norsk avslutning var ikke nok mot Frankrike.

SLÅTT: Norge fikk en elendig start på åpningskampen i OL, men til tross for en bra andre omgang endte det med tap mot Frankrike. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda
SLÅTT: Norge fikk en elendig start på åpningskampen i OL, men til tross for en bra andre omgang endte det med tap mot Frankrike. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda Vis mer

LONDON (Dagbladet): Norge - Frankrike 23-24.

Norge tapte åpningskampen i OL, men etter sterke sluttminutter var de nær ved å rappe med seg ett poeng i siste sekund.

- Dette var kjedelig. Vi spilte en utrolig dårlig førsteomgang, jeg vet ikke helt hva som skjer der. Vi står dårlig i forsvar, og bommer på hundreprosentssjanser. Jeg var en av de som bomma for mye, sier Heidi Løke til Dagbladet etter kampen.

- Vi var langt, langt unna vårt beste nivå i dag. Vi spiller dårlig. Det som er positivt er det vi gjør i andre omgang. Da sto vi mye bedre bakover, og var langt mer aggressive, sier Løke.

Kristine Lunde-Borgersen fikk en siste sjanse på direkte frikast, men klarte ikke å lirke inn ballen fra nimeteren.

Frankrike hadde mye å revansjere etter å ha blitt smadret med åtte mål av Norge i VM-finalen i desember. Og den franske åpningen var fryktinngytende.

Fransk knallåpning Med sentrale spillere som Mariama Signate og Allison Pineau tilbake på laget - de mistet VM-finalen på grunn av skader - gikk de franske jentene kjapt opp i en 0-4-ledelse fortere enn Norge kunne si «croissant».

Men utover i omgangen kom Norge på talefot, Katrine Lunde Haraldsen gjorde en viktig redning i undertall, og da Amanda Kurtovic satte sine første to sjanser etter at hun kom inn, var stillingen redusert til 9-10 i fransk favør.

KJEMPET SEG TILBAKE: Gøril Snorroeggen og Norge kjempet seg sterkt tilbake i andre omgang, men det holdt akkurat ikke. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
KJEMPET SEG TILBAKE: Gøril Snorroeggen og Norge kjempet seg sterkt tilbake i andre omgang, men det holdt akkurat ikke. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Men de norske jentene sleit med å stoppe sterke franske skyttere. Tidligere nevnte Signate og Paule Baudouin satte inn fem skudd hver før pause, og Frankrike ledet 12-17 halvveis.

Store misser Frankrike holdt ledelsen på 4-5-6 mål til midtveis i andre omgang, da Norge bare var tre bak igjen. Men Frankrikes keeper Blandine Dancette reddet både alene med Heidi Løke og straffe fra Tonje Nøstvold i løpet av ett minutt. Gyldne anledninger til å knappe innpå som glapp.

Camilla Herrem satte ballen i tverrligger via gulvet på en ellers fin flyver - marginene tippet fransk vei. Etter en lang målløs periode økte Frankrike til 19-23 med drøye seks minutter igjen å spille.

Men Norge leverte en solid sluttspurt. Gøril Snorroeggen og Ida Alstad scoret to hver mens Frankrike bare scoret ett, og stillingen var 23-24 med få sekunder igjen. Norge forsøkte en kontring, Kristine Lunde-Borgersen ble holdt, og fikk en siste sjanse på direkte frikast ett sekund før full tid.

Det gikk rett i den franske forsvarsmuren og dalte inn til keeper. Norge går ut av åpningskampen uten poeng, men kan i det minste ta med en nesten-opphenting som en noe mager trøst.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media