Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi var litt heldige

Ydmyk Brann-trener etter seier og fornyet serieledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk-Brann 1-2.

Etter Rosenborgs seier i går, måtte Brann ta tre poeng i kveld for ikke å havne i bakleksa i gullstriden - og det lyktes de med.

Med andre ord klarte de noe de ikke har fått til på de seks siste tippeligamøtene med Stabæk: å vinne. Sist de greide det, var i 2002.

Men også i dag kunne bergenserne fort ha blitt snytt for seieren, det innrømte sjøl Branns trener Mons Ivar Mjelde.

- Vi er litt heldige som vinner, for vi sliter en del i andre omgang. Stabæk blir mer direkte, og vi klarer ikke å henge med. Men så redder Charlie (Miller) oss med en kanon av en scoring. At vi vinner en sånn kamp, må være et godt tegn, sier han.

Skuffet Jönsson

Når Branns trener mener de var heldige, er det naturlig at kollegaen på motlaget mener det motsatte.

- Jeg er sjølsagt svært, svært skuffet. I dag klarer vi å sette mer fart på ballen enn mot Rosenborg. Samtidig svikter vi fortsatt litt i innleggsfasene, påpeker Jan Jönsson.

TIL TOPPS: Brann-spillerne feirer etter Robbie Winters\' 1-0-mål. Kveldens seier sender Brann tilbake på tabelltoppen. Foto: Scanpix
TIL TOPPS: Brann-spillerne feirer etter Robbie Winters\' 1-0-mål. Kveldens seier sender Brann tilbake på tabelltoppen. Foto: Scanpix Vis mer

Bergenserne stilte til kampen med to debutanter, og ikke hvilke som helst debutanter.

Eirik Bakkes overgang fra Leeds og Ardian Gashis ankomst fra Vålerenga gjør at Brann har Tippeligaens beste midtbane. Iallfall på papiret.

- Midtbanen funket tidvis godt

Men de må også fungere sammen i praksis, og det gjorde de delvis i dag. Særlig Bakke gikk direkte ut i krigen, med sugende taklinger og skapende pasninger.

Ardian Gashi slet kanskje litt mer med å tilpasse seg den nye stilen, men også han var involvert i en del lynkjapt en-touch-spill på midtbanen.

- Midtbanen vår fungerte delvis meget godt. Men i andre omgang blir den for baktung, kommenterer Mjelde.

Robbie Winters, som spilte foran den nykomponerte midtbanen, er ikke i tvil om at de nyankomne vil heve laget.

- De er gode og svært profesjonelle spillere. Dette har de vist der de har vært før, og de viste igjen her i dag, skryter skotten.

image: - Vi var litt heldige

Kontringsmål

I løpet av første omgang vekslet lagene på å ha initiativet i kampen. Samtidig var det Brann som skapte flest sjanser, og det var ikke ufortjent da bortelaget fikk hull på byllen i det 38. spilleminutt - ved nettopp Winters.

Rødtrøyene stormet rett i angrep etter en Stabæk-corner, og kontringen endte med at Winters kunne banke ballen i mål. Dette skjedde etter en flott frispilling signert Petter Vaagan Moen.

Rett etter pause så det ut til at Brann skulle følge opp den gode avslutningen på første omgang.

Men i stedet vendte spillet voldsomt, og Stabæk tok fullstendig over. Brann hadde lenge mer enn nok med å slå ballen unna.

Dukk-opp Nannskog

Det spillemessige overtaket til tross, slet bæringene med å trenge gjennom et kompakt forsvar.

Dermed ble andre omgang preget av mye spilling, taklinger og tette dueller.

Sånn så det ut helt til Daniel Nannskog plutselig dukket opp i det 80. minutt. Brann-keeper Håkon Opdal var sjanseløs på det knallharde skuddet.

Da så det ut til at Brann skulle gå nok en kamp uten seier mot Stabæk, men så kom Charlie Miller på banen for Ardian Gashi.

Bergensk serieledelse

Tre minutter før full tid kom han seg fri skrått til høyre på mål, og med høyre bein banket han ballen i mål via venstre stolpe.

Den flotte scoringen gir ikke bare Brann en etterlenget seier mot Stabæk, men også fornyet serieledelse.

Kanskje gir det også Charlie Miller mer spilletid. Trener Mjelde var iallfall fornøyd.

- Dette er grunnen til at vi for enhver pris har villet holde ham i klubben, skryter han.

Gashi tok æra

Debutant Ardian Gashi, som ble byttet ut til fordel for Miller, har sin egen humoristiske forklaring på hvorfor skotten fikk den ballen i mål.

- Her jobbet jeg, og slet ut backen gjennom hele kampen, og så kommer han inn og benytter seg av det rommet som blir skapt, smiler den tidligere Vålerenga-spilleren.

- HELDIG: Charlie Miller fikk kjempetreff og avgjorde på Nadderud. - Jeg var heldig, sier skotten.