- Vi var litt rufsete

Men de norske jentene vant sikkert i VM-åpningen.

LYON (Dagbladet.no): Norge - Angola 32-26. I den første kampen i et mesterskap er det to ting som gjelder, og det er å skaffe seg to poeng og en god følelse å bygge videre på.


Kveldens to poeng var aldri truet, og det i seg selv gir en god følelse. Alle scoringene gir også god selvtillit, selv om jentene har en del tekniske feil som må lukes bort i fortsettelsen.

- Det er godt å ha åpnet med seier, selv om vi var litt rufsete i perioder. Vi slipper inn for mange mål, men det ble litt bedre i 2. omgang, sier landslagssjef Marit Breivik til TV 2. 

Selv kaptein Gro Hammerseng var preget av åpningsnerver, selv om det ikke syntes på banen.

- Det kiler litt ekstra i magen før en slik kamp og vi kastet bort litt for mange baller. Husk at det er mange av spillerne våre som ikke har så mye erfaring i mesterskapssammenheng. Vi er heller ikke helt på topp i forsvar, sier hun til Dagbladet.no.

Pangåpning

De norske jentene fikk en fantastisk start på kampen og feide afrikanerne av banen i åpningsminuttene.

Katrine Lunde Haraldsen var umulig å overliste og reddet de fem første skuddene. Framover hamret jentene inn mål og Norge ledet derfor 6-1 etter sjokkåpningen.

SEIEREN ALDRI TRUET: Selv om Gro Hammerseng og Norge aldri klarte å rykke skikkelig fra Angola, var det aldri noen tvil om hvor poengene ville havne. Foto: SCANPIX
SEIEREN ALDRI TRUET: Selv om Gro Hammerseng og Norge aldri klarte å rykke skikkelig fra Angola, var det aldri noen tvil om hvor poengene ville havne. Foto: SCANPIX Vis mer

Men så begynte det å butte litt imot. Angola klarte å trenge gjennom det norske forsvaret altfor mange ganger, og fikk gode sjanser alene med Katrine mellom stengene. Det førte til at de klarte å holde følge og de var bare fire mål bak Norge til pause.

- Jeg synes vi i perioder er gode i etablert angrep, og det må vi ta med oss videre, sier Gro.

Hun var sikkerheten selv i angrep og scoret på fem av fem i løpet av de første 30 minuttene - tre av dem på sjumetere.

Gøril tok ansvar

Norge rykket ytterligere fra i starten av 2. omgang, da Terese Pedersen hevet seg et par hakk og reddet mange av nærskuddene hun ble utsatt for.

Gøril Snorroeggen tok stort ansvar i den andre enden av banen og skjøt godt og mye.

- Det er godt å komme i gang skikkelig i den første kampen. Når jeg får tillit må jeg jo ta sjansen, sier Byåsen-jenta til Dagbladet.no.

Men de afrikanske jentene ga seg aldri, og Norge klarte ikke rykke mer fra. Dermed vant de med seks mål - akkurat som i VM-starten for to år siden, også den gang mot Angola.

- Vi var litt rufsete

- Vi må gå mer på skuddarm i forsvar og få satt taklingene. Men Angola er et bra lag, og de prikkskyter fra distanse. Jentene er atletiske og eksplosive, sier Breivik.

Katrine Lunde Haraldsen fikk etter 20 minutter et skudd rett i ansiktet, og ble erstattet av Terese Pedersen. Sørlendingen begynte å blø neseblod og fikk behandling på sidelinja.

Viborg-spilleren ble imidlertid ikke mer rammet enn at hun kunne spille de siste ti minuttene.

- Det går veldig bra. Ballen traff bare i nesa og leppene. Så lenge den ikke traff øynene og skapte ubalanse er det ikke noe problem, sier målvakten til TV 2.

<B>FIKK EN I FLEISEN:</B> Men Katrine Lunde ble ikke verre skadet enn at hun spilte de 10 siste minuttene av kampen.