FORNØYD SKISKYTTERKONGE: - Helt fantastisk bra, utbrøt Ole Einar Bjørndalen da han fikk se resultatet av fire dagers hardt arbeid av Arne Thon (t.v.) og Knut Ole Kopland. Foto: Privat
FORNØYD SKISKYTTERKONGE: - Helt fantastisk bra, utbrøt Ole Einar Bjørndalen da han fikk se resultatet av fire dagers hardt arbeid av Arne Thon (t.v.) og Knut Ole Kopland. Foto: Privat Vis mer

- Vi var livredde for å pusse for mye

Barndomsvenn har designet Ole Einars nye spesialbørse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen har fått for vane å oppdatere geværet foran hver skiskyttersesong, og dette året er ikke noe unntak.

I år utfordret han barndomsvenn Knut Ole Kopland til å lage et spesielt design på våpenet i forbindelse med at skiskytterkongen har fått ny hovedsponsor, og Kopland tok utfordringen.

Resultatet ble et arbeidsredskap som ikke akkurat kommer til å forsvinne i skogene i vinter.

- Ole Einar syntes det var knalltøft, forteller Kopland til Dagbladet.

Fast Ole Einar-designer
Det er et par uker siden Ole Einar ringte barndomsvennen med den spesielle forespørslen, og mens Bjørndalen gikk spesiallangrenn i Gällivare, jobbet tre mann på spreng for å få geværet ferdig.

Fire dager tok det å redesigne våpenet, som Bygdeposten først fortalte om i går.

- Ole Einar og jeg er jo vokst opp ikke så langt fra hverandre, og var sammen mye når vi var små. Jeg kunne sveise da jeg var 5-6 år gammel, så det har blitt mye bygging av kjøretøy og sånt opp gjennom, forteller Knut Ole Kopland.

- De senere åra har jeg også lagd en del treningsutstyr for Ole Einar, spesialutstyr altså, for han vet jo veldig godt akkurat hva han vil ha, humrer Kopland, som lever av å lage treningsutstyr gjennom firmaet sitt Gym2000 på Modum.

Kopland fikk hjelp av Arne Thon på Modum Karosserisenter og Rolf Christian Walvatne på Wericon, og satte i gang med arbeidet.

Wericon fintegnet mønster og laget sjablonger i folie, mens gutta på karosserisenteret gjorde det nitidige arbeidet med å pusse vekk hakk og riper på den fem år gamle kolben.

Hønemor
Knut Ole Kopland skulle egentlig bare være mellommann, men merket at det var vanskelig å holde seg unna med ansvar for Ole Einar Bjørndalens viktigste hjelpemiddel.

- Jeg var jo livredd for at vi skulle pusse kolben ned for mye og sånne ting, det verste som kunne skje var jo at Ole Einar skulle merke noen forskjell på geværet når det var ferdig. Så jeg fløy jo rundt her litt som en hønemor, sier han til Dagbladet.

Spesielt vanskelig var det også å få satt på den nye sjablongfolien riktig, og teamet brukte nål og pinsett på å få vekk flere hundre små foliebiter som satt fast.

Men det gikk bra til slutt.

- Ole Einar hadde dette nøye planlagt som vanlig, så det var utrolig moro at han ble fornøyd, sier Knut Ole Kopland, som noen kanskje kjenner igjen fra TV 2-programmet «Søppelkongen» fra noen år tilbake.

I verdenscupåpningen i Östersund kommende uke får resten av verden se Ole Einar Bjørndalens nye, fargesterke gevær.

NYE FARGER: Dette er Ole Einar Bjørndalens «nye» gevær. Ikke satt sammen skikkelig, det overlater designerne til Ole Einar selv, slik at han får det akkurat som han vil ha det.Foto: Privat.
NYE FARGER: Dette er Ole Einar Bjørndalens «nye» gevær. Ikke satt sammen skikkelig, det overlater designerne til Ole Einar selv, slik at han får det akkurat som han vil ha det.Foto: Privat. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer