- Vi var mest opptatt av at lillesøsteren hans begynte i førsteklasse

Familien Ødegaard tar ikke av etter landslagsuttaket.

STOLT: Pappa Hans Erik Ødegaard forteller at han, som alle foreldre ville vært, er stolt av at sønnen Martin (15) er tatt ut på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STOLT: Pappa Hans Erik Ødegaard forteller at han, som alle foreldre ville vært, er stolt av at sønnen Martin (15) er tatt ut på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): I går hadde Martin Ødegaard sin første dag som videregående-elev. I dag ble det klart at han er med i troppen som skal møte Emiratene i Stavanger 27. august.

- Det er utrolig stort og morsomt, sier 15-åringen til NFF.

Han kan bli tydenes yngste norske landslagsspiller om han får spilletid i kampen mot Emiratene.

- Jeg ble overraska når jeg fikk vite det i går. Jeg hadde ikke trodd de skulle ta han ut nå, jeg trodde at de ville la han gå innom U21-landslaget før de tok han opp på A-landslaget, forteller pappa Hans Erik Ødegaard til Dagbladet.

Både hovedpersonen selv, og pappaen, virker relativt rolig med tanke på at han er tatt ut til landslaget - til tross for at uttaket vekker stor oppsikt i utlandet

Pappa Hans Erik forteller at til tross for at de fikk beskjeden om landslagsplassen i går, lot ikke familien det være hovedfokus.

- I går var vi mest opptatt av at lillesøsteren hans begynte i førsteklasse på barneskolen, så uttaket kom litt i annen rekke. Det skulle jo uansett ikke offentliggjøres før enn i dag, så det var ikke noe vi snakka så mye om, sier pappaen.

Han understreker at han som pappa er svært stolt av det sønnen har fått til.

- Det er selvfølgelig kjempemorsomt at han er tatt ut, og jeg er stolt - akkurat som andre foreldre ville blitt, sier Hans Erik Ødegaard.

Han tror ikke hans 15 år gamle sønn vil ta av etter uttaket.

- Nei, det tror jeg ikke. Utfordringen nå er om det blir for mye mas og jag. Selv om det er mye styr og ståk nå, så må han ha fullt fokus på fotball framover, sier pappaen til Dagbladet.