SAMME I LEEDS: Avdøde Gary Speed spilte sammen med Frank Strandli i Leeds. - Han var en god venn, sier Strandli til Dagbladet. Foto: REUTERS/Darren Staples og Erik Johansen.
SAMME I LEEDS: Avdøde Gary Speed spilte sammen med Frank Strandli i Leeds. - Han var en god venn, sier Strandli til Dagbladet. Foto: REUTERS/Darren Staples og Erik Johansen.Vis mer

- Vi var ofte ute og spiste sammen. Vi var gode venner

Gary Speed var en av Frank Strandlis beste venner i Leeds.

(Dagbladet): Tidligere Premier League-proff og Wales-landslagssjef Gary Speed ble funnet død i sitt eget hjem søndag morgen.

Frank Strandli og Speed spilte sammen i Leeds i 1993-94.

- Han tok meg i mot på en fantastisk måte da jeg kom til klubben. Han var en god venn, sier Strandli til Dagbladet.

Bodde nærme hverandre Strandli dro fra Start til Leeds i 1993 og scoret i sin debutkamp mot Middlesborough. Da var det nettopp Speed som hadde den målgivende pasningen.

- Vi bodde bare 300 meter fra hverandre i Leeds, og var ofte ute og spiste sammen. Vi var gode venner mens jeg var i klubben, og mine tanker går til hans kone og barna, sier Strandli.

- Speed var en kjernekar både på og utenfor banen, sier Strandli som spilte 16 kamper i Leeds.

Speed spilte i Leeds fra 1988 til 1996. Senere var han i Everton, Newcastle, Bolton og Sheffield United. Han la opp i 2010.

Han spilte 535 kamper i Premier League - og er den spilleren med tredje flest kamper i den engelske toppserien gjennom historien.

- Ringte hver lørdag Walisiske Robbie Savage var en nær venn av Speed, og spilte både med og mot sin venn gjennom mange år som aktiv i Premier League og på landslaget.

- Det ironiske er at han var personen du alltid ville gå til hvis du hadde et problem. Siden jeg ble med i Strictly Come Dancing (et britisk danseprogram), har Gary ringt meg hver lørdag morgen for å ønske meg lykke til, skriver Robbie Savage i sin spalte i Daily Mirror.

- Som lagkamerater husker jeg best da vi slo Italia 2-1 på Millennium stadion i 2002. En av våre største triumfer. Da jeg debuterte på landslaget, var det mange som så på meg som en skranglete guttunge. Det gjorde ikke Gary. Han behandlet meg som om jeg var Ian Rush eller Mark Hughes, skriver Savage.

I LEEDS: Frank Strandli var Leeds-spiller i 1993-94.
I LEEDS: Frank Strandli var Leeds-spiller i 1993-94. Vis mer