DISKUSJON: Rennleder Walter Hofer diskuterer med Norges landslagsjef Alexander Stöckl. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DISKUSJON: Rennleder Walter Hofer diskuterer med Norges landslagsjef Alexander Stöckl. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Vi var på månen i 1969, så man skulle tro vi klarte å regne sammen noen tall i 2013

Arne Scheie kaller episoden en skandale.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Norge jublet for det de trodde var sølv i lagkonkurransen, men noen minutter etter rennet viste det seg at arrangørens datamaskiner skal ha oversett hvilken avsats Anders Bardal hoppet fra på førstehoppet. Derfor ble han trukket nok poeng til at Norge i stedet havnet på en fjerdeplass.

Det hersket full forvirring på området etter beskjeden. Stöckl skal ha bedt juryen sette ned bommen til avsats 20 på grunn av de gode forholdene, men dette fikk ikke arrangøren med seg. Derfor hoppet Anders Bardal fra avsats 22.

- Walter Hofer sa at vi måtte sjekke hoppet på video. Det var tydelig å se at Bardal hoppet fra gate 22, sier Alexander Stöckl til Dagbladet.

Det er en fattet landslagsjef som møter pressen.

- Jeg er skuffet på vegne av gutta. De var så glade for sølvet, og så er de plutselig på fjerdeplass. Hvis jeg ikke tok Bardal ned en avsats så ville vi ikke hatt disse problemene med poengene, sier Stöckl.

- Det viktigste nå er å få gutta tilbake i form, fordi de er langt nede nå, sier Stöckl, som kaller episoden en skandale.

Fikk kjenne smaken av sølv - Vi fikk en andreplass som vi ikke skulle hatt. Det er det som er greia. Det ble regnet feil gatefaktor på Bardal i et av hoppa, og det ble påpekt og rettet opp etter at vi ga beskjed om vi var nummer to. Når vi har poeng som tilsvarer at vi blir nummer fire så er det greit, men det som er stusselig er at gutta har fått føle på hvordan det var å bli nummer to, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

De norske hopperne fikk den nedslående beskjeden da de var på vei til seierspallen. Hoppsjefen forteller om glade gutter etter det de trodde var et norsk sølv.

- Selvfølgelig feiret gutta. De var kjempeglad. De var utropt som nummer to veldig lenge, sier Brede Bråthen.

Arne Scheie kommenterte som vanlig hopprennet i Italia, og han kaller episoden en skandale for hoppsporten.

Skandale - Dette er en skandale. Dette skal ikke skje. Vi er i 2013. Vi var på månen i 1969, så man skulle tro vi klarte å regne sammen noen tall i 2013, sier Scheie til Dagbladet og legger til:

- Det er slurv. Og her er det noen som ikke har gjort jobben sin.

NRK-kommentatoren syns det er vanskelig nok å følge med på alle faktorene som avgjør hvor mange poeng hopperne får.

- Det er vanskelig for publikum og seere og følge med på alle poengberegningene. Også for kommentatorene. Vi stoler på grafikken som kommer opp, sier Scheie.

Han føler med de norske gutta som fikk føle på hvordan det var å ta sølv en liten periode.

- Det er veldig trist for de norske hopperne som trodde de hadde tatt en sølvmedalje.