Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi var pissdårlige

FFK ned på jorda igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Midt i denne uka skjøt FFK-spillerne Plankebyen til himmels og klubben til Ullevaal.

Søndag kveld var Fredrikstad tilbake i virkeligheten, og viktige Tippeliga-poeng sto på spill på Nadderud. Det endte med tap og FFK sliter dermed fortsatt i bunnen.

Dette skriver lokalavisene om den 21. runden i Tippeligaen.

Stabæk - Fredrikstad 3-2

I Bærum blir Veigar Pall Gunnarsson hedret - nok en gang. Hans 13. seriemål i går kveld var samtidig Stabæks mål nummer 500 i Tippeligaen.

- Det måtte bli Veigar som scoret det målet, med tanke på den sesongen han har hatt. Han fortjener det, sier spissmakker Daniel Nannskog til Asker og Bærums Budstikke.

Etter kampen var Stabæk-gutta mest opptatt av at de nå har nådd den magiske grensa på 30 poeng, som har blitt nevnt som det antallet man trenger for å ikke rykke ned.

- Nå er vi sikre, og nå skal vi se oppover på tabellen, sier Tommy Stenersen til Budstikka.

TUNGT: John Anders Bjørkøy slakter sin egen og lagkameratenes innsats i 1. omgang mot Stabæk. Foto: SCANPIX
TUNGT: John Anders Bjørkøy slakter sin egen og lagkameratenes innsats i 1. omgang mot Stabæk. Foto: SCANPIX Vis mer

Stabæk ligger nå på 4. plass, og er fem poeng bak Lillestrøm.

Fredrikstad ramlet ned på kvalikplass, og krasjlandet dermed etter semifinaletriumfen mot Start på onsdag.

- Vi var pissdårlige i 1. omgang, men det var en som var dårligere enn oss utpå der. Greit nok at dommeren fikk sin Tippeliga-debut, men den kom altfor tidlig, sier John Anders Bjørkøy til Fredriksstad Blad.

Han mener det ikke var frispark i forkant av 1-0-målet og at Stabæk også fikk en billig straffe.

HamKam - Lyn 1-0

Danske Morten Bertolt ble kreditert gårsdagens seiersmål på Briskeby, men Marcus Ringberg sier han var sist borti ballen - noe også tv-reprisene bekrefter.

- Jeg prøvde å komme unna ballen, men rakk det ikke - den gikk via støvelen min og i nettet, sier Ringberg til Hamar Arbeiderblad.

Han legger naturligvis til at det ikke spiller noen rolle. Det viktigste er at ballen gikk i mål seks minutter før slutt, og dermed plasserte en del lag mellom Kamma og nedrykksgjørma.

For Lyn var det spesielt bittert å tape denne kampen, siden de hadde flere gode sjanser til å i hvert fall få med seg poeng hjem fra Hamar.

- Hvis det så ut til å være et lag som skulle vinne denne kampen, så var det oss, sier Lyn-trener Henning Berg til Dagsavisen.

PS! Roger Solheim i NFF sier til Dagbladet.no i dag at de forholder seg til målscorerne dommerne nedtegner i rapporten, og vil ikke endre på dette i ettertid.

Molde - Lillestrøm 2-0

Frode Kippe måtte stå over kampen på grunn av gule kort, og midtstopperne Pål Steffen Andresen og Anders Rambekk innrømmer begge at de feilet på hjemmelagets to scoringer.

- Jeg var for opptatt av ballen og glemte mannen min et lite sekund. For en forsvarsspiller er det utilgivelig å glemme seg slik jeg gjorde, sier Andresen til Romerikes Blad.

Dermed scoret Malvin Baldvinsson. Også Rambekk medgir at han ikke klarte å passe på mannen sin da Matej Mavric puttet 12 minutter før slutt.

«Det er bare en ting som er deiligere enn å slå gullkandidat Lillestrøm i en viktig seriekamp, og det er å slå dem med deres eget våpen,» skriver Romsdals Budstikke.

Den første scoringen var et innøvd trekk der en Sandro Grande-corner ble stusset til bakre stolpe, hvor Baldvinsson dukket opp.

- Vi drillet akkurat denne situasjonen mange ganger på den siste treninga.

Sandefjord - Viking 3-2

I motsatt ende av tabellen er Viking like oppgitt over personlige feil, som det kanarifuglene er.

- Vi har snakket om det i hele år, at vi må bli kvitt de dumme baklengsmålene. I dag fikk vi tre slike mot oss, sier Ragnvald Soma til Stavanger Aftenblad.

Tom Nordlie så det samme, og er kanskje litt tynnere i håret i dag.

- Slike feil må lukes bort. Vi gjorde ABC-feil i forsvar. Da Tegström scoret sto jeg og rev meg i det lille håret jeg har igjen, sier Nordlie.

Sandefjord Blad er mektig imponert over nyinnkjøpte Adriano Munoz, brasilianeren med trøye nummer 10 på Storstadion.

«Han er rene røyskatten i sitt ball-jag, for så i neste øyeblikk å frigjøre alle sine ressurser i silkemyke mottak og turbo-dragninger,» skriver avisa på kommentarplass.

Tromsø - Brann 3-1

Serieleder Brann snublet i snøen på kunstgresset i Tromsø, og kan nå miste ledelsen til Rosenborg som har to kamper til gode. Eirik Bakke fleiper med at TIL hadde regien i alt i starten av kampen, inkludert været.

- De hadde sikkert bestilt snødrevet også. De var bedre enn oss i avgjørende situasjoner i feltet, sier Bakke til Bergens Tidende.

Også trener Mons Ivar Mjelde trekker fram snøen, men han innrømmer at de ikke tapte på grunn av været.

- Vi var uheldig med den snøbygen siden vi hadde vinden imot før pause. Det var vanskelig å sette et eget spill i den snøføyken. Men alt i alt var forholdene like. Det var personlige feil som felte oss, sier han til BT.

Erlend Hanstveit og Håkon Opdal påtar seg skylden for to av målene. Scoringer kommer ofte som følge av feilvurderinger av spillere, men det er ikke ofte så mange spillere tar på seg skylden for baklengsmål.

- Jeg skal ta frisparket (til Bernier, journ.anm.). Jeg ser ballen hele veien, men får ikke fraspark når jeg skal slenge meg. Dermed detter jeg rett ned og ballen går inn, sier Opdal.

Patrice Bernier forteller at han har trent på frispark seks ganger forrige uke, etter at han fikk beskjed om at dette skal være hans ansvar.

- Jeg visste at jeg kom til å score hvis jeg fikk to sjanser. Jeg så at Brann-keeperen stilte seg midt i målet, og visste at ballen ville gå inn hvis jeg bare traff i rett område, sier han til Nordlys.

Vålerenga - Start 1-0

Selv om fjorårets seriemestere er fem poeng bak Lillestrøm på medaljeplass, har klubben fortsatt Royal League å spille for.

Og, klubben kan skaffe seg like mange poeng de tok gull med i fjor. Det er 15 poeng igjen å spille for, og Vålerenga kan dermed komme opp i 46 poeng, som i fjor, skriver Dagsavisen.

Midtstopper Ronny Johnsen har tidligere signalisert at dette kan bli hans siste sesong, men han vil ikke avvise at han tar ett år til.

- Jeg har jo sagt jeg skal legge opp de tre-fire siste åra, så det er ikke så mye å stole på. Jeg må se hvordan jeg kjenner meg etter sesongslutt. Det mest slitsomme er pendlingen mellom Tønsberg og Oslo, sier han til avisa.

Star slet med å skape sjanser på Ullevaal, men David Nielsen fikk en gedigen mulighet på overtid - som endte i tverrliggeren.

- Jeg prøvde å presse ballen ned, med det gikk altså ikke. Dette var et tungt tap, men nå må vi samle krefter og komme tilbake, sier dansken ifølge Fædrelandsvennen.

Tippeliga-runden avsluttes med Odd - Rosenborg i kveld. Følg kampen direkte klokka 19!

Debatt

Hva var høydepunktet i Tippeligaen i går kveld?

PALL I 500: Veigar Pall Gunnarsson scoret Stabæks mål nummer 500 i Tippeligaen.
KREDITERT SCORINGEN: Morten Bertolt fikk målet, selv om Markus Ringberg var sist på ballen.
SLO GULLKANDIDATEN: Molde-gutta jublet etter 2-0-seieren mot Lillestrøm.
A-B-C: Tom Nordlie mener Viking gjorde A-B-C-feil mot Sandefjord.
PÅ TRYNET I SNØEN: Eirik Bakke og Brann snublet mot Tromsø.