- Vi var så mye bedre at det skulle vært umulig å tape

Men Vålerenga hadde hattrickhelten Håvard Nielsen.

FORTVILER: Dag-Eilev Fagermo mener Odd leverte årsbeste, og fatter ikke hvordan det var mulig å tape. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FORTVILER: Dag-Eilev Fagermo mener Odd leverte årsbeste, og fatter ikke hvordan det var mulig å tape. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Odd Grenland - Vålerenga 2-3

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenland hadde ballen desidert mest, vant skuddstatistikken 33-8 og cornerstatistikken 7-1.

Men Vålerenga var dødelig effektive, eller rettere sagt:

18 år gamle Håvard Nielsen var klinisk og tok vare på hver eneste sjanse han fikk - og vant kampen for Vålerenga med sitt første hattrick i Tippeligaen. 

Da hjelper det lite at Odd følte de var spillemessig overlegne og burde vunnet lett.

- Det er så stor forskjell på lagene at det ikke skulle gått an å tape. Men det er kanskje sjarmen med fotball, at det beste laget kan tape, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo i et intervju vist i Dagbladets livesending.

- Spillmessig er det det beste vi har gjort i år. Vi var veldig gode. Men jeg er selvfølgelig veldig skuffet over resultatet.

Vålerenga-manager Martin Andresen har vunnet to av to etter formasjonsendringen til 4-4-2, og registrerer at laget er blitt mer solid defensivt.

- Vi slipper ikke inn så mange mål, men vi slipper til altfor mange innlegg. Særlig i 2. omgang kommer de til mye innlegg. Men vi forsvarer oss godt i boksen. Det funket i dag, såvidt.

- Var det et fortjent resultat?

- De hadde ballen desidert mest og presset veldig på slutten. Jeg vet ikke, jeg vurderte ikke kampen sånn. Men ifølge Fagernes var det svært ufortjent. Nå er vel kanskje ikke han helt objektiv heller, sier Andresen med et smil.

Odd-kaptein Steffen Hagen sier følgende om kampen:

HATTRICK: Her styrer Nielsen inn sitt og Vålerengas tredje mål for kvelden.
HATTRICK: Her styrer Nielsen inn sitt og Vålerengas tredje mål for kvelden. Vis mer

- Det var ett lag på banen. Det er ufattelig at vi slipper inn tre mål, og vi blir snytt for straffe. Vi har tverrligger og over, de har stang inn.

I krysset fra Brenne
Etter elleve minutter fikk vertene kampens første store sjanse. Torgeir Børven fikk gå opp helt fullstendig alene i feltet, men fra to meter headet Børven ballen utafor.

Så var det duket for en skikkelig fulltreffer.

Niklas Gunnarsson dro seg ned på høyrekanten og la ballen ut til Simen Brenne på rundt ti meter. Sistnevnte dunket til og ballen la seg perfekt i vinkelen.

Vålerenga svarte to minutter senere.

Håvard Nielsen ville ikke være noe dårligere enn Brenne. Spissen dro seg inn fra kanten og banket ballen oppi venstre kryss.

Keepertabbe
Sju minutter senere var lysluggen på topp på plass igjen. Denne gangen med målgivende passning fra keeper (!) Lars Hirshfeld. Nielsen vant løpsduellen mot Fredrik Semb og med Odd-keeper Andre Hansen på halvdistanse ble det enkel jobb for Nielsen å sette ballen i mål.

Odd Grenland kjørte på som i førsteomgang. De hadde ballen mest og flest sjanser. Mens tidligere Japan-proff Frode Johnsen bommet og bommet- fikk Vålerenga den ene sjansen de trengte.

UTNYTTET TABBE: Da Odd-keeper André Hansen var på bærtur, utnyttet Håvard Nielsen muligheten og scoret sitt andre av tre mål for kvelden.
UTNYTTET TABBE: Da Odd-keeper André Hansen var på bærtur, utnyttet Håvard Nielsen muligheten og scoret sitt andre av tre mål for kvelden. Vis mer

Og fra hvem andre enn Håvard Nielsen. 18-åringen var iskald og satte sitt tredje for dagen bak Odd-keeper Andre Hansen.

Men gjestene fra Oslo var heldige. Vertene dominerte banespillet og kom på farlige visitter i hele andreomgang. Til slutt var det det bare snakk om når reduseringa skulle komme.

Etter 73 minutter reiv Simon Andreas Larsen ned Adem Guven innafor 16-meteren. Det resulterte i en litt billig straffe for Odd. Torgeir Børven var sikker og reduserte til 2-3.

Like etter ville Odd Grenland ha straffe igjen, da Frode Johnsen avsluttet fra kort hold og Simon Larsen kastet seg ned for å blokkere. Hvor mye av ballen som traff brystkassa, og hvor mye som traff armen, var vanskelig å se selv på reprisene. Men Per Ivar Staberg vinket spillet videre.

Selv om Odd fullstendig dominerte de siste femten minuttene, kom de aldri nærmerer enn tverrligger-headingen fra Frode Johnsen.