TREFFSIKKER: Robin van Persie scoret sitt fjortende mål for Manchester United da han komm inn som innbytter mot West Bromwich før nyttår. Spissen kan bli avgjørende i gullkampen. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
TREFFSIKKER: Robin van Persie scoret sitt fjortende mål for Manchester United da han komm inn som innbytter mot West Bromwich før nyttår. Spissen kan bli avgjørende i gullkampen. Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

- Vi var sikre på at vi hadde ham

Nå tror Mancini Robin van Persie kan avgjøre til Uniteds fordel.

Fotballstudio fra kl. 13.45: Syv Premier League-kamper

(Dagbladet): Med sine 14 mål på 20 ligakamper for Manchester United, skal Robin van Persie ha mye av æren for at de røde har sju poeng ned til Manchester City i kampen om ligagullet.

På Etihad sitter Roberto Mancini og irriterer seg over at nederlenderen glapp da han prøvde å bla opp millionene.

- Vi ville ha van Persie fordi vi visste han kunne bli en viktig spiller. Han er helt ulik våre andre spisser, og vi ville bruke ham i Champions League og Premier League, sier Mancini, ifølge Sky Sports.

- Vi var veldig nære. Vi var sikre på at vi hadde ham, men det skjedde ikke, og nå kan vi ikke gjøre noe med det. Vi var veldig nære tre, fire måneder før han gikk til United, forteller italieneren.

Sentral
Van Persie skrev til slutt under for Alex Ferguson og ligalederen, trolig for en overgangssum på i overkant av 200 millioner kroner.

Mange lurte på om det manglet en plan bak det plutselige stjernekjøpet, men Robin van Persie har vist seg som en umiddelbar suksess, og Ferguson har ikke lagt skjul på hvor sentral han mener nederlenderen er blitt allerede.

VILLE KJØPE NEDERLENDEREN: Manchester City-manager Roberto Mancini. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
VILLE KJØPE NEDERLENDEREN: Manchester City-manager Roberto Mancini. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

Roberto Mancini mener van Persie kan bli en avgjørende faktor i gullkampen.

Kunne spilt med tre spisser
- Han er en viktig spiller for United. Det er åpenbart at han har forandret situasjonen, og for tiden er det han som er forskjellen på lagene, sier City-sjefen.

- Jeg er fornøyd, veldig fornøyd. I fjor var vi laget som scoret flest i Premier League. Men når du kan forsterke laget med enda en toppspiller, så er det viktig. Med van Persie i laget ville vi brukt tre spisser fra tid til annen, mener Mancini.

I år har City scoret 38 mål på 20 kamper, mot Uniteds 50. Edin Dzeko er klubbens toppscorer med åtte ligamål.

De lyseblå møter Stoke hjemme i ettermiddag, mens Manchester United gjester Wigan.