- Vi var som en rød tornado

Solli håper på storlag i gruppespillet.

(Dagbladet.no): Med sin borteseier over hjemmesterke Brugge i går kveld, viste Brann at det ikke er bare er Rosenborg som kan lykkes i europacupene.

En av de viktigste bidragsyterne til det, var tidligere Rosenborg-spiller Jan Gunnar Solli.

- Sjøl da de måtte score for å gå videre, stormet vi i angrep - som en rød tornado, beskriver han for Dagbladet.no.

- Ja, og du sentret da du egentlig burde ha skutt og gjort 1-3 rett før slutt?

- Det var feil, og jeg fikk litt kjeft av Martin (Andresen, journ.anm.). Men det spiller ingen rolle på en sånn kveld. Jeg er godt fornøyd med egen prestasjon, sier en munter Solli.

Ser likheter med europacup-RBK

Overgangene og måten Brann utnyttet rommene på, synes han minte en del om det han opplevde i europacupen med Rosenborg.

Solli trekker fram kamper mot Olympiakos og Real Madrid som eksempler.

- Kampen mot Brugge ga en veldig god følelse om hva vi er i stand til, og jeg tror Brann skal bli å regne med i Europa framover, legger han til.

TORNADO: Erik Huseklepp drev Brugge-forsvarerne til vanvidd og ufinheter, spesielt i første omgang. Her er det Brian Priske og Gaetan Englebert som har blitt lurt. Foto: Benoit Doppagne/John Thys, AFP/Scanpix
TORNADO: Erik Huseklepp drev Brugge-forsvarerne til vanvidd og ufinheter, spesielt i første omgang. Her er det Brian Priske og Gaetan Englebert som har blitt lurt. Foto: Benoit Doppagne/John Thys, AFP/Scanpix Vis mer

Dette er da også helt essensielt, skal Brann overta Rosenborgs posisjon som Norges klubbflaggskip internasjonalt, slik målet deres er.

- Takk for gratulasjonene

I går og i natt haglet det i alle fall med gratulasjonsmeldinger til Brann-spillerne i Dagbladet.nos kommentarfelt - og de kom fra alle kanter av landet.

- Dette er veldig hyggelig, jeg har sjøl fått en del sms-er fra forskjellige steder. Det er bra at folk setter pris på prestasjonen. Takk skal dere ha, sier Solli, adressert til Dagbladet.no-leserne.

I og med at Brann kvalifiserte seg for gruppespillet i går, nådde Brann sitt uttalte europacupmål. Nå gleder de seg bare til trekningen.

- Jeg håper vi trekker noen store lag, sier en offensiv Solli.

- Vi var som en rød tornado
MINNET OM RBK: Jan Gunnar Solli synes Brann i går minnet om RBK på gode dager i Europa.