DOBBEL: To mål av Rade Prica var nok for Rosenborg til å senke et skadeskutt Stabæk på Lerkendal i kveld.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
DOBBEL: To mål av Rade Prica var nok for Rosenborg til å senke et skadeskutt Stabæk på Lerkendal i kveld. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Vi var som tamt øl hvis toppnivået er champagne

RBK slo Stabæk uten å underholde.

||| (Dagbladet): Rosenborg - Stabæk 2-0.

En førsteomgang som i de første fem minuttene så veldig lovende ut, ble alt annet enn underholdende på Lerkendal.

- Til tider var vi som tamt øl hvis toppnivået er champagne, sier RBK-trener Erik Hamrén.

I denne perioden hadde både Espen Hoff hos Stabæk og Markus Henriksen hos Rosenborg hatt hver sin fete mulighet.

I det tiende minutt fikk vi se det som kan ha vært årets RBK-angrep. Fredrik Winsnes, Mikael Lustig og Steffen Iversen spilte Stabæk-spillerne fullstendig ut, på høyresiden før nevnte Iversen åpnet gjestenes forsvar med en nydelig stikker til offensiv Lustig som nå fikk gå helt alene inn i Stabæks sekstenmeter.

Et rolig og presist innlegg fant storscorer Rade Prica, som i kjent stil var på akkurat rett plass og satte ballen sikkert i nota.

Prica-dobbelEtter dette fikk vi ikke se en eneste sjanse før det var gått 40 minutter av kveldens storkamp. Da fikk publikum i tillegg se to gode muligheter fra henholdsvis Fredrik Winsnes, som bommet fra 20 meter og Steffen Iversen som bommet fra to meter.

Andre omgang var ikke mer enn to minutter gammel da Mikael Lustig igjen fosset nedover Rosenborgs høyreside.

Etter å ha vunnet en hodeduell med Bjarni Eirikson fikk svensken både tid og plass til å slå nok et dødelig presist innlegg — igjen stod Prica klar til å ta imot og med en iskald heading plasserte han ballen i hjørnet ved siden av landslagskeeper Jon Knudsen. 2-0 til hjemmelaget.

- Det kan ikke bli bedre enn det her, sier Prica.

I løpet av de ti minuttene som fulgte etter dette hadde hjemmelaget enda et par tilløp til gode muligheter, men nok et distanseforsøk fra Winsnes og et skudd fra kloss hold fra Mikael Dorsin endte begge utenfor målet til Knudsen.

Stabæk var også nær å skape muligheter i denne perioden, men det ble med nesten for bærumslaget som langt ifra var presis nok i sine involveringer i kveld. Skadeplagede Veigar Pall Gunnarsson var kun en skygge av seg selv og ble byttet ut cirka halvveis i andre omgang.

«Hater TV 2»I det 76.minutt kom en gammel kjenning, Bernt Hulsker, inn for Stabæk til kveldens mest massive pipekonsert på Lerkendal. Dette gjentok seg hver gang den tidligere Molde-spilleren og selverklærte Rosenborg-hateren  hadde eller var i nærheten av ballen.

Trøndere glemmer ikke så lett. Hulsker fikk for øvrig sin sjanse til å score, men det harde skuddet fra 18-19 meter gikk rett i klypene på Daniel Örlund.

Ved flere anledninger i andre omgang ble det tydelig av Rade Prica jaget et hat-trick, men forsøkene ble for spede og endte ikke i noe mer enn utspill fra keeper eller, i beste fall, corner.

Da det i sluttminuttene ble klart at kun rundt 17 000 tilskuere (i realiteten enda færre) hadde tatt turen til Lerkendal gjorde Kjernen sine meninger klare: «Hater, hater, hater TV 2», runget utover stadion, med henspilling på midtukekampenes ubeleielighet for supporterne.

Rosenborgs 2-0 seier var i realiteten aldri truet — til det var Stabæk altfor svake i Trondheim i kveld.

Neste gang Jan Jönsson leder kamp på Lerkendal, kan det være som trener for hjemmelaget. På direkte spørsmål om han trives i Trondheim, svarte Stabæk-treneren i kveld:

- Jeg kunne nok ha trivdes bedre på Lerkendal enn jeg gjør nå, kanskje det endrer seg?

SPISSJUBEL: RBK-spillerne feirer Pricas scoring.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SPISSJUBEL: RBK-spillerne feirer Pricas scoring. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer