- Vi var utladet etter gullkampen

Mjelde lover Nordlie skjerping mot Viking.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann-trener Mons Ivar Mjelde forventet at seriegullet ville utløse energi og gi Bergen en ny festforestilling mot tyske Hamburger SV i går kveld.

Møte med Bundesliga-treeren endte derimot med et fullt fortjent tap for et uvanlig bleikt Brann-lag.

Dagen derpå måtte Mjelde derimot innrømme at innspurten har tappet mer krefter enn hva han har villet innrømme.


Gullkamp og krevende Bergen
- Jeg tror vi må ærlige å si at vi er litt utladet, og at Tippeligaen har kosta oss veldig mye. Det er vel ganske menneskelig og naturlig, forklarer Mjelde i samtale med Dagbladet.no på treningsfeltet på Nymark i formiddag.

- Er det mobiliseringen for å ta gullet eller alt oppstyret i Bergen som har tappet mest krefter?

- Det er nok en kombinasjon av de to. Vi har spilt mange kamper og det blir naturlig en slitasje på slutten av året. Den kom jo tidligere i sesongen i fjor, så sånn sett er det jo forbedring, sier 39-åringen.

Som ikke legger skjul på at trykket er krevende å forholde seg til i Brann-gale Bergen.

- Det er nok ingen by det er sånn trykk som her, derfor er det vel kanskje en enda større prestasjon å ta gull her i byen, slår en selvsikker Brann-trener fast.

GULLKAMP OG GULLFEST: Her feirer Martin Andresen og Jan Gunnar Solli tittelen i bergensnatta. Brann-trener Mons Ivar Mjelde tror laget er blitt preget av festivitasen i byen og gulljaget den siste tida. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET
GULLKAMP OG GULLFEST: Her feirer Martin Andresen og Jan Gunnar Solli tittelen i bergensnatta. Brann-trener Mons Ivar Mjelde tror laget er blitt preget av festivitasen i byen og gulljaget den siste tida. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET Vis mer


Mjelde beroliger Nordlie
Én ting er at gullet er i Bergens hender. De resterende medaljene er det fortsatt kamp om. Og LSK-trener Tom Nordlie uttrykte i Romerikes Blad i dag bekymring for at Brann vil senke seg og tape mot Viking.

- Jeg har snakket med Tom, og han er ikke bekymret for det, det er bare tull påstår han, sier Mjelde bryskt til Dagbladet.no.

- Han vet at vi ikke vil legge oss ned. Vi trengte kanskje en kamp nå mot Hamburg til å få gullkampen ut av kroppen, men på søndag forventer jeg mye bedre fotball igjen.

Og Mjelde mener kampen bør appellere til klubbens stolthet.

- Det ville være kjedelig å få gullmedaljene etter å ha tapt for Viking, sier Brann-sjefen.

- Vi var utladet etter gullkampen
OG SÅ KOM TAPET: HSV ble for sterke for Brann i Bergen i går.