INGEN MEDALJER: Ingen av de norske utøverne tok medalje da det ble arrangert fristil-VM i Oslo og på Voss. Her er X-games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Simen Berg/Freestyle-VM
INGEN MEDALJER: Ingen av de norske utøverne tok medalje da det ble arrangert fristil-VM i Oslo og på Voss. Her er X-games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Simen Berg/Freestyle-VMVis mer

- Vi var veldig nær medalje, men lyktes ikke denne gangen

Ingen norske medaljer under fristil-VM på hjemmebane.

Jean Frederic Chapuis fra Frankrike og Fanny Smith fra Sveits ble verdensmestere på den siste finaledagen.

- Vi var veldig nær medalje, men lyktes ikke denne gangen. Likevel har vi mange talenter på vei mot toppen. Det er ingen tvil om at vi har mye å bygge videre på mot OL i Sotsji neste år og i årene framover, sa sportssjef Morten Skarpaas.

Han var middels fornøyd med resultatene i VM på hjemmebane. Nærmest medalje var Andreas Håtveit med fjerdeplass i slopestyle lørdag.

Totalt trakk VM 12.500 tilskuere. Mest folksomt var det under lørdagens slopestylekonkurranse. Rundt 4000 var på plass i Myrkdalen og sørget for en fantastisk ramme.

Under søndagens skicrosskonkurranse var det rundt 2500 som fulgte Marte Høie Gjefsen og de andre norske håpene i strålende vintervær.

- Vi har levert et fantastisk arrangement hvor vi har hatt spektakulære konkurranser med store verdensstjerner, sa Trond Syversen, som er daglig leder for fristil-VM.

VM ble innledet med halfpipe i Wyllerløypa i Oslo tirsdag, mens de øvrige disiplinene ble avviklet i Myrkdalen utenfor Voss. Over 300 deltakere fra 35 nasjoner deltok i VM, der det ble konkurrert i halfpipe, kulekjøring, hopp, parallell kulekjøring, slopestyle og skicross.

(NTB)