- Vi var veldig nervøse

Men Lillestrøm snudde trenden, og er på Royal League-plass etter seier over Bodø/Glimt på Åråsen.

(Dagbladet.no): Etter å ha tapt to strake seriekamper, var Lillestrøm usikre på egen form foran kveldens kamp mot Bodø/Glimt i Tippeligaen.

- Vi var veldig nervøse foran kampen, to tap på rad har vi ikke opplevd før denne sesongen, sier trener Uwe Rösler til Canal+.

Trengte straffespark

Men om LSK-spillerne var nervøse, var Glimt-spillerne enda mer sjanseløse. Lillestrøm styrte stort sett hele kampen, og Glimt kom bare til én kvalifisert avslutning. Den satte Harald Martin Brattbakk utafor.

Lillestrøm, på sin side, kom til flust av sjanser. Det måtte imidlertid to straffespark til for at det skulle bli scoring.

Etter at Arild Sundgot tidligere i kampen hadde prøvd å filme seg til et straffespark, fikk han sjansen fra straffemerket da Robert Koren ble felt i god posisjon rett før pause. Sundgot satte ballen helt oppe i krysset, og tangerte dermed Tom Lunds toppseriemål-rekord i Lillestrøm. Begge har nå 64 scoringer i den gule drakta.

Etter pause var Glimt enda mindre farlige enn i den første, og Lillestrøm gjorde akkurat som de ville på hjemmebane.

Tøft for Glimt

Sju minutter ut i omgangen ble Sundgot felt og Lillestrøm fikk et nytt straffespark. Robert Koren fikk sjansen denne gang, sendte ballen til høyre og keeper til venstre.

Til tross for store sjanser og full dominans, ble det ikke flere mål til Lillestrøm på Åråsen. Glimt fikk en sjanse på overtid, men Runar Berg skjøt frisparket rett på LSK-keeper Claus Reitmaier.

Med seieren gikk Lillestrøm opp på fjerdeplass, og bare målforskjellen skiller dem og Lyn i kampen om bronsemedaljen.

For Glimt betyr tapet at veien til fornyet kontrakt blir svært lang. Med to kamper igjen ligger nordlendingene helt sist med fire poeng opp til Fredrikstad på kvalikplass og ytterligere ett poeng opp til Molde på trygg grunn.

Glimt har også to tøffe kamper igjen med Start på andreplass hjemme og Lyn på tredjeplass borte. Lillestrøm avslutter med Fredrikstad borte i neste runde og avslutter med Molde hjemme 29.oktober - en motstander de også møter i cupfinalen helga etter.

KLAR STRAFFE: Robert Koren blir felt og skaffer Lillestrøm straffespark mot Bodø/Glimt.