Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi var verdensklasse i første periode

Norge hadde USA i kne, men så raknet det.

GOD: Lars Haugen gjør nok en stor kamp i mål for Norge. 
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
GOD: Lars Haugen gjør nok en stor kamp i mål for Norge. Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norge tapte 4-2 mot USA i sin andre kamp i ishockey-VM i Slovakia.

Norge var høyt oppe i de to første periodene da vi ledet 2-0, men det ble for tøft i den tredje og siste perioden. Spesielt i den første perioden var Norge svært gode, det var også da vi scoret målene.

- Dette var et surt tap, jeg trodde vi hadde en bra sjans da vi ledet 2-0 og klarte å ri av et undertall i starten av tredje periode, sier landslagssjef Roy Johansen til Viasat 4 etter kampen.

- Verdensklasse Ken Andre Olimb førte Norge i ledelsen da pucken sneik seg inn i målet bak den amerikanske målvakta. Dommerne måtte konferere med tv-bildene før de godkjente målet.

- Jeg så ingenting, bare at pucken ikke lå foran keeperen, sier Olimb til Viasat 4.

Norge økte så ledelsen i undertall da Anders Bastiansen snappet opp en tversoverpasning og satte pucken i nettaket bak den amerikanske målvakta.

Norge hadde også en avslutning i tverrliggeren i en fantastisk førsteperiode.

- De første 20 minuttene var verdensklasse, da så det veldig lovende ut, sier keeper Lars Haugen (Manglerud/Star).

2-0 til 2-4 I andre periode mistet Norge fullstendig initaitivet, før det hele raknet i siste periode.

Først reduserte Nick Palmieri. Nok en gang måtte dommerne sjekke tv-bildene for å godkjenne et mål, det var usikkert om Palmieri var for aktiv med skøyta.

Få minutter seinere utlignet Jack Skille til 2-2, før Palmieri førte USA opp i 3-2-ledelse. USA fastsatte sluttresultatet til 4-2 i overtallsspill ved Smith på tampen.

- Vi sliter med å komme oss ut av egen sone og drar på oss utvisninger. USA viser klasse og vi blir passive og slitne. Når de først får ett mål, får de blod på tann, sier Haugen.

Anders Bastiansen, Norges andre målscorer, var skuffet etter kampen.

- Det var gøy å score, men det holdt ikke hele veien inn. Det var veldig synd. Spesielt i første periode spiller vi fantastisk bra, men etterhvert leser de oss.

- USA er gode, det kan vi ikke si noe på. De har fantastiske spillere, vi spilte kanskje litt over evne i første periode. Det er vanskelig å møte et så bra lag, sier Bastiansen til Viasat 4.

Norge slo sensasjonelt Sverige 5-4 etter straffer i sin første kamp i mesterskapet. Norge møter Østerrike onsdag i den tredje kampen. Med tap mot USA i dagens kamp, vil vi uansett kun få med oss to poeng til mellomrunden. Vi er avhengig av å slå Østerrike for å gå videre.

- Det blir en være- eller ikke-være-kamp mot Østerrike, sier landslagssjef Johansen.

- Hva gledet deg mest med dagens kamp mot USA?

- Jeg synes laget kjemper og jobber hardt. Det gleder meg. Det er et enormt ønske om å stå på og vinne.

PS! Ole-Kristian Tollefsen ble kåret til Norges bestemann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media